Srijeda, 20. maj 2009

Gorenje je osvojilo nagradu Plus X Award 09

Pećnica Gorenje BO 8750 AX I ostavila je duboki dojam i uvjerila žiri

Sedamnaest nezavisnih novinara za bijelu tehniku i priznatih stručnjaka bilo je jednoglasno: Pećnica Gorenje BO 8750 AX zadovoljila je sve zahtjeve za prestižnu nagradu i žig Plus X Award u kategoriji dizajna i prihvatljivosti za korisnika među velikim kućanskim aparatima.

Pećnica BO 8750 AX
zapremnine 60 litara nudi mogućnost istovremenog kuhanja ili pečenja u tri razine. Potrebno je samo šest minuta za dostizanje 200 stupnjeva Celzija (funkcija FastPreheat) dok vanjština vrata pećnice i kućišta ostane tijekom procesa kuhanja hladna i sigurna na dodir zahvaljujući dinamičkom sustavu učinkovitog hlađenja (DCS, UDC). Dodatnu sigurnost i energetsku efikasnost daju energetski učinkovita vrata CoolDoor dok izvrsna izolacija vrata, u kombinaciji s posebnom reflektirajućom folijom nanesenom na staklo, poboljšava učinkovitost pećnice uz istovremeno smanjenu potrošnju struje.

Jasno izloženi grafički prikaz inovativnog patentno zaštićenog elektroničkog modula DirecTouch omogućava pokretanje aparata tek dodirivanjem triju simbola dok aparat obavi sve ostalo. Sve što je vam preostalo je prostrijeti stol.  Za ovaj će se zadatak pokazati posebno podobnom funkcija WarmPlate. Pećnica će zadržati temperaturu već pripremljene hrane pomoću funkcije StayWarm.

Čišćenje ove pećnice također je vrlo prikladno. Umjesto mukotrpnog struganja trebate samo uliti pola litre vode u posudu za pečenje i zagrijati ju kroz pola sata upotrijebivši funkciju AquaClean; to će omekšati svu prljavštinu nakupljenu u pećnici. Pribor EasyClean, izrađen od emajla EcoClean, može se očistiti i u perilici posuđa.

Brojni načini rada i funkcije, zajedno s naprednim elektronskim upravljanjem i patentno zaštićenim inovacijama, koje još više poboljšavaju energetsku učinkovitost i eklološku osnovanost aparata, osobine su pećnice Gorenje BO 8750 AX Premium koje su uvjerile i stručni žiri 2009. godine.

Nova generacija Gorenjevih aparata za kuhanje ponosi se svojom tehnologijom, izvrsnom ergonomičnošću, korisniku prihvatljivim upravljanjem i energetski efikasnim djelovanjem – svi su aparati svrstani u energetski razred A ili A+; štoviše, dizajn im je također uočljivo različit. U ovom projektu je Gorenjev stručni tim razvio niz inovativnih konstrukcijskih i funkcionalnih rješenja koja su jedinstvena u industriji i stoga zaštićena patentom.

Ove godine je aparat tvrtke Gorenje bio po šesti puta nagrađen nagradom Plus X Award. U 2004. g. nagradu je dobila perilica rublja Premium Touch, za njom je 2005. g. slijedio hladnjak-zamrzivač Premium Touch; 2007. je nagrada bila dodijeljena kombiniranom hladnjaku-zamrzivaču Gorenje proizvedenom s CRYSTALLIZED™ - Swarovski elementima; sva su tri aparata osvojila nagradu u kategoriji prihvatljivosti za korisnika. Dodatno su nagradu u kategoriji dizajna 2006. odnosno 2008. osvojili kombinirani hladnjak-zamrzivač Gorenje Pininfarina i ugradbena pećnica B1-ORA-E iz kolekcije Gorenje Ora-Ïto Collection.

Nagradu Plus X Award™ predstavio je žiri sastavljen od uglednih predstavnika specijaliziranih i općih medija koji izvještavaju o najvažnijim novostima u svijetu bijele tehnike iz cijele Europe. Da bi dobio nagradu, proizvod mora biti izabran kao najbolji u svojoj grupi proizvoda na europskom tržištu u barem jednoj od sljedećih kategorija: inovacija, dizajn, prihvatljivost za korisnika i prihvatljivost za okoliš. Za nagradu Plus X Award™ natjecali su se proizvodi iz svijeta automobilske industrije, potročačke elektronike, telekomunikacija, IT-a, fotografije te mali i veliki kućanski aparati. Žig Plus X Award™, uočljiv po simbolu +x, priopćava potrošačima visoku kakvoću robnog znaka.