Petak, 26. mart 2010

U Sarajevu otvoren Gorenje STUDIO

Regionalni lider u proizvodnji kućanskih aparata "Gorenje", 24. marta 2010. godine, otvorio je poseban Studio u Sarajevu. Na 60. godišnjicu marke "Gorenje", ova kompanija svim građanima BiH poklanja objekat kakav još nije viđen na bh. prostorima.

Interaktivni studio na Skenderiji u kojem se mogu pronaći proizvodi s potpisima dizajnera Ora-Ita, Karim Rashida, Pininfarine i ostale dizajnske linije iz Gorenja RETRO kolekcija, te SIMPLICITY linija.

Građani BiH mogu uživati u pogodnostima koje ovaj Studio nudi, DEMO kuhinja i aparati, stručno projektovanje kuhinja i kupatila, arhitekti, posebne akcijske ponude i veliki broj zabavnih sadržaja svakog mjeseca.Kupci će u Studiju moći na LCD ekranu posmatrati izradu idejnog rješenja, a određenim danima u mjesecu kulinarske specijalitete spremat će poznati gosti.

Posjetitelji i gosti na otvorenju mogli su uživati  u sarajevskom Gudačkom kvartetu profesora Dževada Šabanagića.

Prisutnim se obratio direktor Gorenje Commerc-a BiH gdin. Robert Polšak, koji je u svom obračanju istakao:
 „Ovaj studio je u osnovi zamišljen kao prostor interatkivnosti sa svim našim posjetiteljima. Želja nam je da našim gostima u Gorenje Studiju , na DEMO kuhinji određenim danima poznata i istaknuta ličnost sprema jela ili demonstrira svoje kulinarsko umijeće. Vrijedi napomenuti da smo posjetiteljima omogućili izradu idejnih rješenja  od strane naših stručnih arhitekata i pračenje cjelokupnog procesa na licu mjesta.
Time izbor i kupnju nastojimo učiniti jednostavnim i dostupnim na jednom mjestu.

Gdin. Robert Polšak ovom prilikom je dodjelio donaciju za projekat „ Dnevni centar za djecu koja se bave radom na ulici“ i na taj način podržao rad Centra sa 4.000 KM.
Dnevni centar predstavlja partnerski projekat Kantonalnog centra za socijelni rad u Sarajevu i NVO „Save The Children Norway“  koji pruža finasijsku podršku.

Svoje zadovoljstvo otvorenjem Studija istakao je i gdin. Uroš Marolt, član uprave Gorenje d.d. koji je u svom govoru zahvalio svim učesnicima u projektu i još jednom istako važnost tržišta BiH za Gorenje.

Svečanom otvorenju su prisustvovali brojni gosti, istaknute javne i medijske ličnosti, kao i veliki broj bh novinara.
Otvorenju su prisustvovali NJ. E. Andrej Grasselli, ambasador R. Slovenije u BiH, Zamjenik gradonačelnika grada Sarajeva gdin. Igor Kamočaji, gdin. Kemal Grebo predsjednik Privredne komore Kantona Sarajevo i mnogi drugi.

STUDIO će biti otvoren za posjetitelje od 25.marta 2010. godine svakim radnim danom od 08:00 do 20:00 sati i subotom od 09:00 do 14:00 sati.