Petak, 22. juli 2011

Gorenje Srebreni sponzor 17. Sarajevo Film Festivala

Gorenje mašine za pranje i sušenje rublja nove generacije dostupne i na tržištu Bosne i Hercegovine

Gorenje je ove godine Srebreni Sponzor 17. Sarajevo Film Festivala. Tim povodom Gorenje je na Festivalskom trgu ispred Narodnog pozorišta postavilo svoju kuhinju "Delta" u bijeloj boji, sa crnim ugradbenim kućanskim aparatima iz dizajnerske linije Ora-Ito. Na ovaj način Gorenje je željelo dati doprinos aktivnostima Festivala u njihovim već tradicionalnim programima kao što su: „Jutarnji doručak za novinare i filmske djelatnike“, „Kafa sa“, „Festivalsko vino“ itd.

Povodom Srebrenog Sponzorstva u Sarajevo je stigao predsjednik uprave Gorenje d.d. gdin. Franjo Bobinac u pratnji supruge Plone Bobinac. U sklopu svoje posjete u subotu 23. jula održano je druženje sa novinarima pod nazivom „Meeting with Media Representatives – President and CEO of Gorenje dd – Mr. Franjo Bobinac“. Na press konferenciji uz gospodina Bobinca, prisutan je bio i direktor Gorenje Commerce d.o.o., ekskluzivnog uvoznika Gorenje aparata za tržište Bosne i Hercegovine, gdin. Robert Polšak. U svojim izjavama istakli su zadovoljstvo organizacijom Sarajevo Film Festivala, kao i zadovoljstvo što je Gorenje Srebreni Sponzor manifestacije koja je ne samo regionalno značajna, već i šire od toga. Gospodin Bobinac je također odgovarao na brojna pitanja novinara u vezi poslovanja Gorenja, te je istakao značaj tržišta Bosne i Hercegovine, gdje su do sada otvorena tri Gorenje STUDIJA u Sarajevu,  Tuzli i Mostaru te njihovom značaju na tržištu Bosne i Hercegovine.

STUDIJA u BiH prezentiraju savremeni dizajn Gorenje kućanskih aparata, koji je osnova razvoja Gorenja u budućnosti. Gospodin Robert Polšak je istakao da je naredni poslovni korak Gorenje Commerce d.o.o. otvorenje Gorenje STUDIJA u Banja Luci, kako bi se upotpunila mreža vlastitih Gorenje STUDIJA u četiri najznačajnija urbana centra.

Kako bi svoju radost povodom Srebrenog Sponzorstva 17 Sarajevo Film Festivala podjelili i sa svojim vjernim kupcima, Gorenje je u svom najvećem izložbeno – prodajnom STUDIJU u Sarajevu na platou Skenderije organizovalo i zabavu pod nazivom „Summer Cocktail Night“, gdje je za njih organiziran mali kulinarski šou kuhara Vjekoslava Kramera – Vjeke, koji je za sve posjetitelje pripremao kratke i jednosavne recepte uz pomoć kućanskih aparata Gorenje. Da bi raspoloženje bilo još ljepše i u skladu sa nazivom zabave, pobrinuo se i koktel majstor Ahmedović Denis, koji je svim posjetiteljima pripremao razne voćne koktele. Na samom kraju zabave uz degustiranje specijaliteta, koje je Vjeko spremio, najsretniji među prisutnima dobili su i Gorenje poklone. Podjeljena su tri miksera iz Black up programa malih kućanskih aparata, a najsretnija od svih bila je gospođa koja je osvojila Gorenje sokovnik.

Do kraja festivala Gorenje će imati svoje promotere na Festivalskom trgu, gdje će se svi koji posjete naš paviljon moći upoznati sa ponudom Gorenja i informisati o našim izložbeno prodajnim Gorenje STUDIJIMA, kao i specijalnim akcijama koje do kraja mjeseca augusta u Gorenje STUDIJIMA omogućavaju da uz povoljnije uslove nabavite kućanske aparata sa potpisima svjetskih imena produktnog dizajna kao što su: Pininfarina, Karim Rashid i Ora – Ito.