Utorak, 4. decembar 2012

Kulinarski event “Senzacija u bijelom” u Gorenje STUDIJU Sarajevo

Ugodna zabava u kuhinji na kraju radne sedmice, uz profesionalnog kuhara Morena Debartolija.

Dragi naši, da li ste spremni za novu Senzaciju u bijelom?

Nakon uspješno realizirane nagradne igre pod nazivom “Senzacija u bijelom” povodom uvođenja nove generacije mašina za pranje i sušenje rublja Gorenje na tržište Bosne i Hercegovine, senzacija u bijelom se sada seli u kuhinju. Gorenje organizuje druženje u Gorenje STUDIJU Sarajevo gdje će posjetitelji imati  priliku da se aktivno uključe u pripremu jela, a raspisan je i konkurs za dva asistenta glavnom kuharu na eventu, koja žele zajedno sa profesionalnim kuharom Morenom Debartolijem da pokažu svoje kulinarsko umijeće. Vrhunski kuhar, Moreno Debartoli odabrat će dva najinovativnija i najzanimljivija recepta pristigla na našu e-mail adresu koja će svoje predstavljanje doživjeti na specijalnom eventu u Gorenje STUDIJU u Sarajevu u petak 7.12.2012. sa početkom u 18:00 sati.

Pravila za prijavu recepata za Gorenje event „Senzacija u bijelom“

Kako biste opisali jelo pod nazivom “Senzacija u bijelom”? Da li je to neko slatko, pjenušavo bijelo jelo ili možda neka slana kombinacija sastojaka, koje čine senzacionalan ručak za vas i vaše najmilije? Pošaljite svoju fotografiju jela inspirisanog nazivom “Senzacija u bijelom” sa kratkim receptom na e-mail adresu pozivnicentar@gorenje.ba.

Svi zainteresovani koji imaju želju da podjele svoje kulinarsko umijeće sa profesionalnim kuharom Morenom Debartolijem na Gorenje Eventu „Senzacija u bijelom“ potrebno je da ispunjavaju sljedeće uslove:

• Da na e-mail adresu pozivnicentar@gorenje.ba pošalju vlastitu fotografiju sa receptom za slatko ili slano jelo koje će zadovoljiti osnovnu temu: „Senzacija u bijelom!“
  • Tema ne podrazumijeva da kompletno jelo bude u bijeloj boji, ali mora imati elemente koje zadovoljavaju ovu temu.
  • Uz fotografiju vlastito pripremljenog jela potrebno je da pošaljete recept sa sastojcima i objašnjenjem pripreme jela.
  • Obavezno je slanje i fotografije i recepta za pripremu jela. Recepti bez fotografije ili fotografija bez recepta neće se uzeti u razmatranje.
  • Sve pristigle fotografije koje budu u skaldu sa pravilima, biti će objavljene na FB stranici Gorenje BiH u albumu Recepti „Senzacija u bijelom!“.
  • Da su u mogućnosti da prisustvuju 07.12.2012. u Gorenje STUDIJU Sarajevo u periodu od 17:30 do 21:00 sat i da su spremni kuhati na DEMO kuhinji Gorenje unutar Gorenje STUDIJA Sarajevo.
  • Profesionalni kuhar Moreno Debartoli će, na osnovu dobivenih fotografija jela i načina na koji ste pripremali recepte samoinicijativno po svom nahođenju, odabrati dva jela koja su najbolje odgovorila na temu: „Senzacija u bijelom“ i koja su po svom načinu pripreme i finalnog izgleda zadovoljile profesionalne standarde kuhanja.
  • Osobe čiji recept bude odabran kao najbolji obavijestit ćemo o tome isključivo putem mail-a sa kojeg nam pošaljete recept i fotografiju.
  • Dvije osobe čije fotografije budu odobrane kao najbolje će imati čast da kuhaju sa šefom kuhinje Hotela Bristol Morenom Debartolijem, na Gorenje eventu „Senzacija u bijelom!“.
  • Event će se održati 07.12.2012. u 18:00h u Gorenje STUDIJU Sarajevo.
  • Gorenje tim će za dva odabrana jela izvršiti nabavku potrebnih namirnica kako biste bili u mogućnosti ista jela spremiti na Eventu: „Senzacija u bijelom“.
  • Slanjem fotografije i recepta jela smatra se da ste pročitali „PRAVILA ZA PRIJAVU RECEPTA“ i time prihvatili i razumjeli sva propisana pravila.
  • Gorenje Commerce d.o.o. ne snosi nikakvu materijalnu ili drugu odgovornost za troškove ili štete do kojih je došlo zbog učešća na ovom konkursu.
  • Gorenje Commerce d.o.o. nije odgovorno za davanje pisanih obrazloženja odluke koju donosi angažovani kuhar na Eventu „Senzacija u bijelom“.
  • Gorenje Commerce d.o.o. zadržava pravo da usljed više sile može da otkaže raspisani konkurs i/ili event, te zbog toga ne snosi nikakvu materijalnu ili drugu odgovornost.