Utorak, 25. mart 2014

Gorenje osvaja Red Dot nagradu već petu godinu za redom

Opredjeljeni da budemo svjetski najbolji dizajnom vođeni inovatori kućanskih aparata

Kompanija Gorenje već petu godinu za redom dobija Red Dot - prestižnu, međunarodnu nagradu u oblasti industrijskog dizajna. Ovoga puta nagrada je stigla za pametnu pećnicu sa TFT ekranom, dizajniranu u vlastitom Gorenje dizajn studiju. Na Red Dot dodjeli nagrada, takmičilo se više od 50 zemalja. Žiri koji čini 40 članova nagradio je najbolje od 4815 prijavljenih uređaja.

Zahvaljujući spoju tehnologije i inovacija, kao i vrhunskom dizajnu, pećnica iz nove generacije Gorenje ugradne tehnike, predstavlja najmodernije rješenje za upravljanje na dodir. Veliki TFT ekran u boji nudi odabir različitih funkcija pružajući tako uživanje u svim kulinarskim zamislima, na vrlo jednostavan i moderan način.

Svjesni da samo kvalitet i praktičnost uređaja ne garantuje njegovu tržišnu atraktivnost, te slijedeći viziju da Gorenje postane svjetski najbolji dizajnom vođen inovator kućanskih aparata, do sada su realizirane saradnje sa svjetskim dizajnerima, kao što su Karim Rashid i Ora-Ïto, i u svojoj ponudi Gorenje predstavlja linije koje se svojom elegancijom i prefinjenošću vrlo lako uklapaju u svaki dom. Simplicity, Retro Collection ili Classico, samo su neke od modernih i inovativnih rješenja za svačiji ukus.

Činjenica da Gorenje peti put za redom osvaja prestižnu nagradu za dizajn dokaz je da Gorenje uspješno slijedi viziju da postane lider u proizvodnji prestižnih kućanskih aparata neupitne kvalitete i trajnosti, najsofisticiranijih tehnoloških rješenja koja vrhunskim dizajnom oplemenjuju svaki životni prostor.

I, šta kažete? Mogu li i vaši kućanski aparati dobiti svjetsku nagradu za dizajn?