Četvrtak, 14. maj 2015, Gorenje STUDIO Dolac Malta

U subotu otvaranje novog Gorenje STUDIJA na Dolac Malti uz "Porodični dan"

Kompanija Gorenje Commerce d.o.o. u subotu, 16. maja na adresi Malta 29, otvorit će novi Gorenje STUDIO koji će se rasprostirati na 215 metara kvadratnih. U okviru studija, kupci će moći pronaći najnovije modele Gorenje bijele tehnike, malih kućanskih aparata, bojlera, kuhinja Gorenje i Marles, klima uređaja, sa besplatnom isporukom na adresu kupca. Ovom prilikom kompanija Gorenje Commerce d.o.o. će također organizovati i Porodični dan na kojem će svi građani i građanke Sarajeva imati priliku za lijepo subotnje druženje.

Naglašavajući kako će ovo biti šesti Gorenje STUDIO nakon Sarajeva (Terezije bb, plato Skenderije), Banja Luke, Tuzle, Mostara i Zenice, direktor maloprodaje za Bosnu i Hercegovinu, Nedim Junuzović, istakao je da se Gorenje na ovaj način želi dodatno približiti svim svojim kupcima. "Otvaranjem ove poslovnice umnogome ćemo olakšati servisiranje naših aparata. Do sada su svi kupci morali dolaziti u našu centralu koja se nalazi u Blažuju, a upravo ovim potezom želimo ubrzati proces popravke aparata u garantnom i vangarantnom roku te poboljšati dostupnost originalnih rezervnih dijelova za sve Gorenje aparate", rekao je Junuzović te dodato da će Gorenje otvaranjem ovog studija uposliti dva savjetnika prodaje i jednog projektanta kuhinja čime će nastaviti svoju praksu zapošljavanja mladih i talentovanih kadrova.

Sljedeći svoju strategiju društveno odgovornog poslovanja, kompanija Gorenje će također ovom prilikom predstaviti svoju donaciju Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju "Vladimir Nazor", dok će u oficijelnom dijelu programa svoje stvaralaštvo predstaviti i Hor za male i mlade "Suncokreti". Nakon zvaničnog otvorenja Gorenje STUDIJA, program Porodičnog dana će biti obogaćen edukativnim radionicama za najmlađe u organizaciji Udruženja za pomoć djeci i mladima "Eurokids".

Početak i svečano otvaranje zakazano je za SUBOTU, 16.maj u 11 sati. Za prvih 50 kupaca u Gorenje STUDIJU na Dolac Malti pripremljeni su i pokloni, a do kraja maja trajat će i posebna akcija na odabrani asortiman povodom otvaranja.