zatvori
...
Ponedjeljak, 27. juni 2016, Sarajevo

Gorenje srebreni sponzor Sportskih igara mladih

Gorenje srebreni sponzor Sportskih igara mladih

Najljepša sportska priča u Bosni i Hercegovini! Šeste Sportske igre mladih će i ovog ljeta uljepšati raspust brojnim mališanima širom Bosne i Hercegovine.

Gorenje je ove godine postao srebreni sponzor Sportskih igara mladih, koje su u proteklih pet godina okupile 137.256 mališana iz gotovo svih krajeva Bosne i Hercegovine. Ove godine, igre mladih će obići 30 gradova, čime će se i broj okupljenih dječaka i djevojčica još više povećati.


Najmlađi iz 30 bh. gradova imat će priliku takmičiti se u 10 sportova kao što su: nogomet, rukomet, košarka, tenis, stoni tenis, odbojka, atletika, odbojka na pijesku, šah te igra „između dvije vatre“, i to u dvije starosne kategorije: 2001. godište i mlađi te 2005. godište i mlađi.


Ono što posebno povezuje Gorenje i Sportske igre mladih jeste rukometni dio takmičenja, pošto će Gorenje nastojati da kroz posebno organizovani rukometni kup „Gorenje Cup“, približi još više ovaj sport najmlađima širom Bosne i Hercegovine. Gorenje kao višegodišnji sponzor Rukometnog kluba „Gorenje“ iz Velenja, želi kroz Sportske igre mladih i njihov karakter da je učešće besplatno i da se može „igrati“ svako, dodatno privuće mlade u sport, a posebno u rukomet.


Izuzetno nam je drago što smo postigli dogovor o srebrenom sponzorstvu sa rukovodstvom Igara, te tako se pridružili najljepšoj sportskoj priči u Bosni i Hercegovini koja okuplja najmlađe iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Gorenje kao društveno odgovorna kompanija želi biti dijelom tog događaja koji omladinu usmjerava i uči svim sportskim vrijednostima kao što su fair play, te skloniti ih sa ulica. Naravno, posebno ističemo da su sve aktivnosti u sklopu Igara potpuno besplatne. Posebno nas raduje što ćemo biti dijelom rukometnog dijela takmičenja i na taj način podijeliti našu radost zbog našeg sponzorstva Rukometnog kluba “Gorenje“ iz Velenja i Sportskih igara mladih, te približiti ovu divnu igru što većem broju mališana iz Bosne i Hercegovine.“ istakao je direktor Uroš Marolt, povodom postignutog dogovora. 


Sportske Igre će posjetiti 30 gradova širom Bosne i Hercegovine, a kalendar posjeta gradovima možete pogledati na ovom linku. Prijave su otvorene i svi koji žele biti dio najljepše sportske priče, mogu se prijaviti na broj telefona  033 711 930 ili putem linka.


Podršku Igrama daju i emintentna imena iz sportskog i političkog života, kao što su: Sir Dave Richards, Ivica Osim, Predrag Mijatović, David Beckham, Jose Mourinho, Sven Goran Erriksson, Franz Beckenbauer, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, te mnogi drugi.

Posjetite
Nas
YouTube
Flickr
Podijelite
sa drugima
Facebook
Twitter
Primajte
saopštenja
RSS
Prijava na newsletter