Četvrtak, 8. decembar 2016, Sarajevo, dvorana Dom mladih - Skenderija

Koncertom „JEDNOSTAVNO NARODNO“ R.K.U.D. Proleter obilježio 111 godina svog postojanja

Specijalni gost na koncertu najveća bosanskohercegovačka muzička zvijezda Halid Bešlić

Sinoć je u Sarajevu u dvorani Doma mladih održan svečani koncert najpoznatijeg bosanskohercegovačkog R.K.U.D. „Proleter“ pod nazivom „Jednostavno narodno“ povodom obilježavanja godišnjice svog postojanja i rada. Već punih 111 godina ovo Društvo njeguje tradiciju, predstavlja sponu između svojih članova i tradicije i već generacijama, ponosno i časno prenose i predstavljaju tradicionalnu baštinu naše zemlje. Ovom prilikom specijalni gost koncerta i član R.K.U.D. „Proleter“ bio je i jedna od najvećih bosanskohercegovačkih muzičkih zvijezda Halid Bešlić.

Društvo okuplja sve generacije, počeo je sa horskom sekcijom, a zatim širilo svoju djelatnost na folklorni ansambl, limenu glazbu, dramsku sekciju, muzičku sekciju, školu baleta, modernog plesa i dr. Učesnik je i nosilac brojnih festivalskih priznanja,  širom Evrope, sjeverne Afrike i Azije, kao i najvećih priznanja grada Sarajeva i  Bosne i Hercegovine.

Proleterov koncert “Jednostavno narodno“ omogućio je prijatelj koncerta Gorenje. Na koncertu je direktoru Gorenje Commerce d.o.o. Uroš Maroltu uručena specijalna zahvalnica za podršku u radu društva. U svom govoru gdin. Marolt istakao je svoje zadovoljstvo saradnjom sa R.K.U.D. „Proleter“ koje već 111 godina svojim radom čuva i njeguje tradiciju i kulturu ovih prostora, te na taj način afirmiše rad amaterskog djelovanja svojih članova.

Gorenje je obezbijedilo 300 besplatnih ulaznica za sve koji su željeli da prisustvuju ovom svečanom koncertu, a iste su se mogle preuzeti prijavom na WEB stranici kompanije Gorenje.

Gorenje je i ove godine iskazao  solidarnost svojim donacijama koje su usmjerene: R.K.U.D. „Proleter“, Udruženju distrofičara Kantona Sarajevo, Odbojkaškom klubu invalida „Fantomi“, Klubu specijalnih sportova „Drina“ Goražde, te sponzorstvom „Sportskih igara mladih“. Na ovaj način Gorenje se zahvaljuje svojim brojnim zadovoljnim kupcima u Bosni i Hercegovini, te nastoji dio ostvarenih sredstava iz poslovanja vratiti društvenoj zajednici u kojoj posluje.