Četvrtak, 29. juni 2017

Gorenje i ove godine Srebreni sponzor 7. Sportskih igara mladih.

Gorenje je i ove godine Srebreni sponzor 7. Sportskih igara mladih. Kao i prošle godine Gorenje je pokrovitelj rukometnog dijela takmičarskog programa igara. Ove godine održat će se dva takmičenja: "Gorenje CUP" i "Gorenje Hand Star". Gorenje Hand Star takmičenja održat će se u šest bosanskohercegovačkih gradova: Mostar, Zenica, Tuzla, Bijeljina, Doboj i Sarajevo. Najuspješnija ekipa bit će nagrađena na velikom finalu u Sarajevu. Povodom nastavka saradnje i sponzorstva Sportskih igara mladih, generalni direktor Gorenje Commerce d.o.o. gospodin Robert Polšak je izjavio:“Kada sam na razgovoru o nastavku saradnje primio veselu ekipu iz organizacije Sportskih igara mladih, njihova pozivitvna energija i strast prema organizaciji igara za svu djecu, uz pozitivne komentare o prošlogodišnjem sponzorstvu, su mi definitivno bili motiv da našu uspješnu saradnju nastavimo i u ovoj godini. Sada sa ponosom mogu reći da mi je izuzetno drago da smo dio najljepše sportske priče u Bosni i Hercegovini i da ćemo i ove godine uveseliti mnogobrojnu djecu sa besplatnim učešćem u igrama, a posebno učešćem u Gorenje Cup-u, rukometnom takmičenju u sklopu igara i  Gorenje Hand Star takmičenju. Poveznica je svakako i naše sponzorstvo rukometnog kluba “Gorenje” iz Velenja, te nam je cilj ovu divnu igru približiti što većem broju mališana u Bosni i Hercegovini."

Više informacija o rukometnim takmičenjima možete saznati tako što ćete u narednim danima pratiti našu WEB stranicu, Facebook stranicu Gorenje BiH, oficijelnu WEB stranicu Sportskih igara mladih i Facebook stranicu Sporskih igara mladih.

Sportske igre mladih su organizovane pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta i Svjetske nogometne federacije. Podršku Igrama daju eminentna imena iz sportskog i političkog života, pa su tako počasni predsjednici Sportskih igara mladih gospoda Sir Dave Richards predsjednik Premier Lige  i Ivica Osim. Ambasadori Igara su Predrag Mijatović, David Beckham, Jose Mourinho, Sven-Goran Eriksson, Franz Beckenbauer, Edin Džeko, Vedad Ibišević, Miralem Pjanić, Mirza Teletović i mnogi drugi.

Ovim sponzorstvom Gorenje još jednom potvrđuje svoju stratešku opredijeljenjost za podršku i promociju rukometa. Gorenje je osim Sportskih igara mladih i oficijelni regionalni Premium sponzor rukometne EHF lige šampiona i oficijelni sponzor rukometnog EURO 2018 prvenstva u Hrvatskoj, a dugogodišnji je sponzor rukometnog kluba "Gorenje" iz Velenja.