Četvrtak, 31. avgust 2017, Berlin, Njemačka, IFA 2017

Gorenje grupacija na IFA 2017 sajmu sa novitetima za više povezan i pojednostavljen život

Gorenje štand na IFA 2017, jednom od svjetskih vodećih sajmova potrošačke elektronike koji se održava u Berlinu u Njemačkoj od 1. do 6. septembra, predstavit će sve novitete Gorenje grupacije, jednog od vodećih evropskih proizvođača kućanskih aparata. Izlaganjem nove pametne Gorenje IQ indukcijske ploče za kuhanje, ugradbenih kombinovanih frižidera, impresivne dizajnerske kolekcije Gorenje by Ora ïto velikih i malih kućanskih aparata, izuzetno efikasnih Gorenje G•Force usisivača, ekskluzivno premijerno prikazivanje nove generacije Gorenje WaveActive mašina za pranje i sušenje rublja koje će biti lansirane 2018 godine, i prikazivanjem posljednjih dizajnerskih i povezujućih noviteta premium brenda Asko, grupacija još jednom dokazuje da potrošačke potrebe i želje stavlja jednako visoko kao i dizajn i tehnologiju koja  sve brže prelazi potrebe i očekivanja sve brže i povezane budućnosti.

Na IFA 2017, Gorenje želi pokazati kako korisniku pogodni aparati mogu da se besprijekorno integrišu sa našom užurbanom svakodnvenicom, kako bi olakšali naše svakodnevne obaveze, skratile naše liste obaveza, a naše živote učinili ugodnijim i bezbrižnim, kako bi nam ostavili više vremena za uživanje i druženje.

“Ova godina je izuzetno važna za Gorenje grupaciju jer premijerno prikazujemo dosta novih generacija proizvoda i aparata Gorenje i Asko koji do sada nisu bili nigdje pokazani. Ovo je također i 10 put kako smo prisutni na IFA sajmu tako da se radujemo da obilježimo ovaj jubilej sa našim poslovnim partnerima i krajnjim potrošačima širom svijeta, i siguran sam da će svi biti impresionirani sa brojnim interaktivnim tehnologijama i aktivacijama na našem štandu, kojima na kreativni način želimo prikazati svu inovativnost i širok asortiman noviteta Gorenje i Asko kućanskih aparata,” istakao je Franjo Bobinac, predsjednik i CEO Gorenje grupacije.

Interaktivne tehnologije u centru pažnje

Ove godine na IFA sajmu na Gorenje štandu interaktivne tehnologije su u centru pažnje. Posjetitelji mogu upoznati i pozdraviti Gorenje chat bot Anna-u, isprobati interaktivnu indukcijsku ploču za kuhanje, odabrati svoju omiljenu novu boju Gorenje Retro frižidera, izlažemo i opremu i prikazujemo intervjue sa najboljim svjetskim sportistima u nordijskim sportovima iz Slovenije, koje ponosno sponzorišemo već 25 godina. Najhrabriji posjetitelji će imati i priliku da uživaju u uzbudljivom zipline skoku sa Planice u virtuelnoj realnosti. Posjeta IFA 2017 će biti završena vožnjom za pamćenje: sa besplatnim vožnjama Volkswagen kamperskim vozilom od IFA sajmišta do centra Berlina.