Karakteristike štednjaka

WOK grijači

Grijač sa trostrukom krunom grije vaše posuđe za kuhanje ubrzano, što vam omogućava da pripremite vaša jela za nekoliko minuta. Povrće će biti hrskavo i kuhano baš kako treba i zadržat će više vitamina, minerala i ostalih hranjivih sastojaka, za razliku od hrane kuhane na uobičajeni način.

Elektronika ili plin? Prilagođeni šporeti vašim individualnim potrebama

Gorenjev širok asortiman šporeta je dizajniran da vam pruži superiorne kulinarske performanse. Bilo da je električni ili plinski ili kombinacija ova dva načina zagrijavanja, novi šporeti su raspoloživi u 50 cm i 60 cm širinama. Jednostavnost upravljanja je obezbjeđena perspektivnim dizajnom, tankom i ergonomskom formom upravljačkih dugmadi i elektronskog programskog sata sa jednostavnim načinom upravljanja. Najprestižnije modele karakteriše upravljanje na dodir (pećnice i ploče), što još više olakšava kuhanje i pečenje.

Plin ili kombinacija plina i elektrike na staklokermaičkim pločama

Asortiman Gorenje ploča također uključuje i izbor ploča sa staklom i plinskim gorionicima. Pored toga što vam omogućavaju profesionalnu kontrolu nad procesom kuhanja, ova kombinacija ima ekstra prednost jednostavnog čišćenja i predivnog dizajna.

Kuhanje na plinu

Gorenje plinski štednjaci i ploče su karkteristični po svom superiornom iskorištenju plamena, koji se pretvara u superiorno odavanje toplote, što poboljšava efekte kuhanja. Hrana se brže zgrušava, što čuva većinu nutritivnih sastojaka i zadržava prirodan okus. Plamenici su napravljeni iz tri dijela, koji se lako mogu rastaviti i isto tako lako očistiti.

Elektronski programator sa upravljanjem na dodir

Novo na tržištu. Gorenje pećnice sa inovativnim elektronskim timer-om i senzorskim upravljanjem. Upravljanje na dodir omogućava da postavite vrijeme trajanja pripreme i odabir temperature, koji možete pratiti na display-u sve vrijeme trajanja. Površine na inovativnim elektronskim programskim timer-ima su Gorenje inovacije za jednostavnu upotrebu!

Pečenje na nekoliko posuda postavljenih na različitim nivoima

Odabirom Gorenje pećnice možete peći kolače na tri nivoa u isto vrijeme. Ventilator u zadnejm dijelu pećnice obezbjeđuje jednaku distribuciju toplog vazduha i temperature unutar pećnice. Ovo omogućava veoma efikasnu cirkulaciju vručeg vazduha i pruža izvanredne rezultate pečenja dok štedi vaše dragocjeno vrijeme i energiju.

Duboka XXL posuda za pečenje

Za gurmane koji uživaju u pravljenju hljeba, lazanja, gibanica ili sličnih jela, dizajnirali smo specijalnu, ekstra duboku posudu od 5 cm. Posudu karkateriše EcoClean emajl kojim je presvučena i omogućava lako čišćenje i održavanje sa občnom vodom bez upotrebe štetnih hemikalija. Također, stranice pećnice su čistije jer visoke stranice posude sprečavaju da masnoća kapa po pećnici.

Home MADE pećnica. Jedinstvena inovacija modelirana po uzoru na krušnu peć!

Sa velikom unutrašnjošću, dizajn pećnice sa zaobljenom gornjom ivicom pećnice za superiorne rezultate pečenja po uzoru na tradicionalne krušne peći na drva! Inovativna dizajnerska rješenja za novu generaciju Gorenje ugradbenih pećnica obuhvata specijalno pozicioniranje grijačih tijela za savršeno pečenje. Glatke, zaobljene ivice na zadnjoj strani i ergonomski dizajnirani kanali za distribuciju vazduha osiguravaju mnogo veću efikasnost cirkulacije vazduha kao i jednaku distribuciju vrelog zraka po unutrašnjosti pećnice. Rezultat? Ravnomjerno pečenje, hrskava i sočna jela; mekani hljeb sa savršenom koricom; mnoga vaša omiljena jela spremljena baš kako treba – na način na koji ste do sada mogli samo da sanjate. Gorenje originalni i genijalni pristup unutrašnjem dizajnu pećnice je naslijeđe tradicionalnih iskustava i rezultat uspješne saradnje sa renomiranim naučnim institucijama. Jedinstvena novina sa nijansom drevne mudrosti!

BigSpace, velika zapremina pećnice

Sa svojom 65 l korisnom zapreminom Gorenje pećnice su među najvećim na tržištu i mogu se lako iskoristiti za spremanje čak i 7 kg-ske ćurke. Bez obzira na svoju super veliku zapreminu pećnica se nalazi u A energetskom razredu i jedna je od energetski najefikasnijih pećnica trenutno prisutnih na tržištu, koja je rezultat superiornog dizajna. Idealna za spremanje nekoliko jela u isto vrijeme i za veće porodične skupove, večere i zabave kod kuće.

PerfectGrill za perfektnu hrskavost

Veliki gornji viši i manji niži infracrveni grijači su sigurno skriveni u dubini profilisanog plafona pećnice i sprečavaju da dođe do opekotina a istovremneo sa rleativnom razlikom u visini osigurava da hrana bude ispečena jednako i perfektno, svaki put. Kod nekih boljih modela gornji grijači elementi se mogu spustiti, što omogućava lakše čišćenje pećnice.
Posjetite
Nas
YouTube
Flickr
Podijelite
sa drugima
Facebook
Twitter
Primajte
saopštenja
RSS
Prijava na newsletter