Karakteristike ugradbenih pećnica

HomeChef - napredna tehnologija za jednostavnu uporabu i potpuni užitak

HomeCHEF pećnicu odlikuje jednostavno upravljanje na dodir uz pomoć velikog interaktivnog TFT zaslona u boji. Brzo i jednostavno upravljanje temeljeno na najnaprednijoj tehnologiji i dokazanim uspješnostima suvremenog dizajna. TFT interaktivni zaslon u boji, kojim se upravlja na dodir, omogućava klizno upravljanje prevlačenjem prsta po zaslonu (prstom), prikaz u boji slika jela i recepata, brz i logičan odabir opcija menija kao i jasnost i preglednost svih podešavanja. Jedinstven elektronski programski modul HomeChef omogućuje komunikaciju u jednom od 30 jezika i s tim povećava razumljivost i upotrebljivost svih predprogramiranih funkcija. HomeCHEF – visoka tehnologija u vašoj kuhinji!

Home MADE pećnica. Jedinstvena inovacija modelirana po uzoru na krušnu peć!

Sa velikom unutrašnjošću, dizajn pećnice sa zaobljenom gornjom ivicom pećnice za superiorne rezultate pečenja po uzoru na tradicionalne krušne peći na drva! Inovativna dizajnerska rješenja za novu generaciju Gorenje ugradbenih pećnica obuhvata specijalno pozicioniranje grijačih tijela za savršeno pečenje. Glatke, zaobljene ivice na zadnjoj strani i ergonomski dizajnirani kanali za distribuciju vazduha osiguravaju mnogo veću efikasnost cirkulacije vazduha kao i jednaku distribuciju vrelog zraka po unutrašnjosti pećnice. Rezultat? Ravnomjerno pečenje, hrskava i sočna jela; mekani hljeb sa savršenom koricom; mnoga vaša omiljena jela spremljena baš kako treba – na način na koji ste do sada mogli samo da sanjate. Gorenje originalni i genijalni pristup unutrašnjem dizajnu pećnice je naslijeđe tradicionalnih iskustava i rezultat uspješne saradnje sa renomiranim naučnim institucijama. Jedinstvena novina sa nijansom drevne mudrosti!

Pirolitičko čišćenje

Pirolitičke pećnice Gorenje koriste se konceptom pirolize kako bi omogućile automatsko čišćenje. Unutrašnjost pećnice, podloge za pečenje i posude za pečenje, kao i žičane vodilice presvučene su specijalnim pirolitičkim premazom visoko otpornog materijala na visoke temperature, tako da se mogu zbog toga ostaviti unutar pećnice tokom pirolitičkog čišćenja. Pećnice su opremljene i visoko efikasnim halogenim svjetlom. Tokom procesa čišćenja pirolizom, pećnica će se zagrijati do skoro 500 °C. Kada temperatura dosegne razinu od 250 °C, vrata se automatski zaključavaju radi sigurnosti korisnika. Kombinacija visoke temperature i inovativne kombinacije grijača i ventilatora koji cirkuliše topli zrak dovodi do optimalnog efekta čišćenja čak i u najnepristupačnijim uglovima. Specijalni katalizator je postavljen u gornjem dijelu pećnice, koji neutralizira neprijatne mirise i dim koji se stvaraju tokom procesa čišćenja. Korisnik može birati između tri nivoa čišćenja, u zavisnosti koliko je unutrašnjost zaprljana. Poslije završetka čišćenja, vrata se otključavaju nakon 30 minuta. Potom, jednostavno vlažnom krpom obrišite prljavštinu u vidu pepela i time je čišćenje završeno. Zahvaljujući ovoj karakteristici, Gorenje pećnice su rangirane među najbolje na tržištu.

Tri nivoa intenziteta čišćenja

Nivo Intenzitet čišćenja Trajanje čišćenja
PyroGentle Lagano 90 min
PyroNormal Srednje 120 min
Pyrointensive Intenzivno 150 min

PerfectGrill za perfektnu hrskavost

Veliki gornji viši i manji niži infracrveni grijači su sigurno skriveni u dubini profilisanog plafona pećnice i sprečavaju da dođe do opekotina a istovremneo sa rleativnom razlikom u visini osigurava da hrana bude ispečena jednako i perfektno, svaki put. Kod nekih boljih modela gornji grijači elementi se mogu spustiti, što omogućava lakše čišćenje pećnice.

Čišćenje je lakše uz EasyClean uloške

S EasyClean ulošcima na obje strane ploče omogućeno je jednostavno čišćenje. Katalitičke ploče na zidovima pećnice su dizajnirane da pomognu zadržati vašu pećnicu čistom. EcoClean emajlirani oblog zadržava toplu vodu koliko trebate ili ih jednostavno možete pomaknuti i oprati u mašini za pranje posuđa.

BigSpace, velika zapremina pećnice

Sa svojom 65 l korisnom zapreminom Gorenje pećnice su među najvećim na tržištu i mogu se lako iskoristiti za spremanje čak i 7 kg-ske ćurke. Bez obzira na svoju super veliku zapreminu pećnica se nalazi u A energetskom razredu i jedna je od energetski najefikasnijih pećnica trenutno prisutnih na tržištu, koja je rezultat superiornog dizajna. Idealna za spremanje nekoliko jela u isto vrijeme i za veće porodične skupove, večere i zabave kod kuće.

DirecTOUCH, perfektni rezultati na vrhovima vaših prstiju

Ovaj inovativni patentirani elektronski programski modul je praktično revolucionarni ekran sa upravljanjem na dodir nove generacije Gorenje ploča i ugradbenih pećnica. Tri jednostavna koraka je sve što je potrebno – kuhanje nikad nije bilo jednostavnije! Nakon uključenja pećnice, odaberite dodirom simbol koji prikazuje vrstu jela koju želite da spremate, onda pritisnite “Start”. Brojni prethodno definisani programi pečenja automatski će podesiti pravu kombinaciju grijačih elemenata, temperature i vremena spremanja. Veliki i jasno prepoznatljivi simboli čine pećnicu jednostavnom za upotrebu dok još uvijek ostavlja mogućnost i slobodu da se sva podešavanja (grijači, temperatura, vrijeme spremanja, sonda za meso) koriguju prema vašoj želji i vašim iskustvima. Vaše omiljeno podešavanje se može memorisati i jednostavno izabrati kada koristite pećnicu sljedeći put. Sigurnosno zaključavanje je dodatna prednost elektronskog programskog modula jer sprečava neovlaštene korekcije već odabranih funkcija i obezbeđuje dodatnu zaštitu od povreda.

Hladne stranice pećnice sa DynamiCooling

Visoko efikasni sistem hlađenja konstruisan da temperaturu stranica pećnice drži niskim za vrijeme procesa pečenja (DC) kao i napredniji (DC+) osigurava značajno hladnije spoljne temperature pećnice. Ventilator miješa hladan ambijentalni zrak sa toplim zrakom iz pećnice, primoravajući rashlađeni izmješan zrak da izađe ispod kontrolne ploče aparata van. Kada se pećnica ugasi, toplotni senzor ostavlja ventilator u radu sve dok temperatura pećnice ne padne ispod 60°C (DC+). Čuvajući temperaturu stranica pećnice i vrata niskom, DynamiCooling značajno poboljšava sigurnost rada sa pećnicom.

WarmPlate - za profesionalno serviranje

Topli tanjiri sprečavaju gubitak okusa i omogućavaju da vaša hrana ima okus baš onakav kakav bi trebao biti. Izborom funkcije WarmPlate pećnicu zadržavate na temperaturi od 30 do 80 °C. Uživajte u profesionalno serviranoj hrani, isto kao što uživate u najboljem restoranu u gradu.

StayWarm - čuvanje toplote hrane

Postavljanjem temperature između 65 i 90°C dopušta vam da održavate hranu na željenoj temperaturi od jednog do dva sata. Jela pripremljena unaprijed će zadržati okus i ostati topla prije serviranja. Sa ovom najnovijom inovacijom planiranje i serviranje raznovrsnih jela postaje jednostavno, nećete imati problema ako vaši gosti zakasne.

OpenView, odlična preglednost

Kod određenih modela super velika zapremina pećnice je dodatno unaprjeđena sa dvostrukim osvjetljenjem. Opremljena sa potpuno staklenim vratima pećnica osigurava značajno bolju preglednost unutrašnjosti, omogućavajući vam da jednostavno nadzirete proces spremanja jela sa sigurne udaljenosti.

Potpuno izvlačive teleskopske vodilice na tri nivoa

Sa potpuno izvlačećim teleskopskim vodilicama na tri nivoa pečenje je sigurnije i efikasnije. Kompletno izvlačenje teleskopskih vodilica omogućava lak pristup namirnicama koje pečete na sva tri nivoa. Punjenje pećnice je pojednostavljeno, a manipulacija hrane koju pečete je mnogo sigurnija. Vaša pećnica opremljena sa teleskopskim vodilicama povećava kapacitet, pošto obezbjeđuje opciju pečenja hrane na više od jednog nivoa u isto vrijeme.

Staklena posuda za pečenje

Posuda za pečenje napravljen od kvalitetnog sigurnosnog i vatrostalnog stakla je dovoljno velika za uživanje u svakodnevnom spremanju jela; isto tako je reprezentativan u specijalnim prilikama. Transparentno staklo vam omogućava konstantan pregled procesa spremanja u samoj posudi. Štaviše, možete voditi računa i o sufleima, pitama, štrudlama i zlatno žutim pečenim krompirima. Dimenzije posude za pečenje su: (V/Š/D): 24/406/360 mm.

AquaClean

Modeli pećnica Premium i Exclusive dodatno karakteriše veoma zgodna AquaClean funkcija. Samo pola litre vode u dubokoj posudi, postavite na donji nivo u pećnici i odaberite AquaClean funkciju. Vodena para generisana sa automatskim zagrijavanjem pećnice (70°C) omekšava nečistoću na zidovima pećnice. Nakon otprilike pola sata jednostavno obrišite pećnicu sa nježnom tkaninom. Pošto ne koristite nikakav deterdžent, rezultat je nevjerovatan i uz to ne dovodi do zagađenja okoline.

Najveća upotrebljiva površina za pečenje

Široka pećnica sa 46 cm ima 15% veću površinu za pečenje, što je rezultat inovativnog pristupa dizajniranju pećnice. Pružajući najširu raspoloživu površinu, pećnica vam omogućava da spremate velike količine hrane na jednom plehu, ista stvar je i kada pečete u samo jednom nivou kao i u više nivoa. Visoko efikasno rješenje gornjih grijača osigurava jednaku distribuciju toplote po cijeloj površini pećnice što se prenosi u perfektne rezultate pečenja.

FastPreheat - Brzo zagrijavanje 200° C za 6 minuta

Na osnovu marketinških istraživanja, funkcija brzog zagrijavanja je jedna od najpoželjnijih funkcija pećnice. Na osnovu specijalnog dizajna pećnice i rada grijačih tijela zajedno pećnici je potrebno samo 6 minuta da temperatura u njoj dostigne 200° C. Minimalna ušteda vremena je 30 % što znači da možete da servirate vašu pizzu, kolač ili neko drugo jelo koje zahtjeva zagrijavanje pećnice brže nego ikad prije. Ugrađeno svjetlo i zvučni alarm će vas obavjestiti da je pećnica dostigla potrebnu temperaturu.

Superiorni EcoClean emajl prekriva pećnicu i posude

Unutrašnjost pećnice karakteriše sloj superiornog EcoClean emajla, koji je tako gladak i nepropustljiv da toplotu reflektuje u centar prije nego da je apsorbuje u stranice i posude pećnice. Ovo inovativno rješenje obezbjeđuje jednaku distribuciju toplote u unutrašnjosti pećnice, što pruža značajne uštede energije i izvanredne rezultate pečenja. “Neljepljiv” sloj EcoClean emajl sprječava masnoću da se lijepi na stranice ili posude u pećnici, što omogućava da čišćenje bude veoma lako.

Produbljen plafon pećnice za veću sigurnost

Plafon pećnice je produbljen tačno toliko, da su u njemu skriveni gornji grijači. Novo rješenje garantuje veću iskorištenost prostora u kombinaciji sa idealnom pozicijom grijača pruža veću sigurnost. Mogućnost, da se prilikom manipulacije u pećnici dodirnu grijači je na ovaj način značajno umanjena. Čišćenje pećnice dodatno pojednostavljuje mogućnost jednostavnog spuštanja gornjeg grijača (kod nekih modela).

Glatka vrata pećnice za jednostavno čišćenje

Vrata pećnice se jednostavno skidaju, izrađena su bez vidljivih šarafa, gumenih dihtunga ili udubljenja gdje se obično nakupljaju nečistoće, a njihovo čišćenje je lako i jednostavno.

Niska temperatura na vratima pećnice

Gorenje pećnice su opremljene sa sigurnosnim i energetsko efikasnim hladnim vratima (CoolDoor – CD). Prestižnije i sofisticiranije modele karakaterišu trostruko zastakljena vrata sa dvostrukim deflektorom toplote, veoma hladna vrata pećnice (UltraCoolDoor – UCD). Superiorna izolacija vrata u kombinaciji sa specijalnim reflektujućim slojevima poboljšava karkateristike pećnice zajedno sa značajnim smanjenjem potrošnje energije. Niske temperature spoljne strane vrata čuva vas od opekotina kada dodirnete vrata pećnice.

Temperaturna sonda za meso

Izabrani modeli Gorenjevih pećnica imaju temperaturnu sondu - posebnu pipalicu za provjeravanje stepena pečenosti mesa. Sonda se utisne u meso i namjesti željena temperatura. Pokazivač na upravljačkoj ploči pećnice upozorit će kada je meso odgovarajuće pečeno. Pomoću temperaturne sonde pečenje će uvijek biti odlično.

Duboka XXL posuda za pečenje

Za gurmane koji uživaju u pravljenju hljeba, lazanja, gibanica ili sličnih jela, dizajnirali smo specijalnu, ekstra duboku posudu od 5 cm. Posudu karkateriše EcoClean emajl kojim je presvučena i omogućava lako čišćenje i održavanje sa občnom vodom bez upotrebe štetnih hemikalija. Također, stranice pećnice su čistije jer visoke stranice posude sprečavaju da masnoća kapa po pećnici.

Pečenje na nekoliko posuda postavljenih na različitim nivoima

Odabirom Gorenje pećnice možete peći kolače na tri nivoa u isto vrijeme. Ventilator u zadnejm dijelu pećnice obezbjeđuje jednaku distribuciju toplog vazduha i temperature unutar pećnice. Ovo omogućava veoma efikasnu cirkulaciju vručeg vazduha i pruža izvanredne rezultate pečenja dok štedi vaše dragocjeno vrijeme i energiju.

Elektronski programator sa upravljanjem na dodir

Novo na tržištu. Gorenje pećnice sa inovativnim elektronskim timer-om i senzorskim upravljanjem. Upravljanje na dodir omogućava da postavite vrijeme trajanja pripreme i odabir temperature, koji možete pratiti na display-u sve vrijeme trajanja. Površine na inovativnim elektronskim programskim timer-ima su Gorenje inovacije za jednostavnu upotrebu!

Superioran dizajn dugmadi i ručke

Ergonomski dizajn dugmadi ne samo da osigurava lako i dobro držanje, već također sprječava da prsti klize, ali također olakšava da pratite situaciju i podešavanja koje ste odabrali. Bolji modeli dolaze sa ravnim dugmadima i push – pull dugmadima. Kada je aparat isključen, kontrolna dugmad jednostavno uvučete u kontrolnu ploču za dodatnu sigurnost i jednostavnost čišćenja, a da ne napominjemo estetske kvalitete i glatke linije aparata. Metalna ručica na vratima pećnice odražava superiorni, ergonomski dizajn za dobrar prihvat i manipulaciju.
Posjetite
Nas
YouTube
Flickr
Podijelite
sa drugima
Facebook
Twitter
Primajte
saopštenja
RSS
Prijava na newsletter