Karakteristike ploča za kuhanje

SuperPower, brzo kuhanje za odlična jela

Nova generacija SuperPower indukcijskih ploča za kuhanje Gorenje svojom iznimnom učinkovitošću donosi u vaš dom baš ono što trebate - brzo pripremljene, te istovrememo kvalitetne i hranjive obroke. Istinski zamah vašem kuhanju dat će SuperBoost funkcija koja trenutno i izvanredno snažno pojača snagu vaše ploče za kuhanje. Njenim uključivanjem se snaga zagrijavanja pojača više od 40%!
Zahvaljujući izvanrednim komponentama isključivog evropskog (njemačkog) porijekla, sve SuperPower indukcijske ploče imaju AllBoost funkciju, tj. sposobnost uključivanja pojačane snage djelovanja (PowerBoost) na svim zonama za kuhanje istovremeno, a na jednoj zoni i mogućnost dodatne funkcije SuperBoost. To rezultira izvanrednom snagom i ogromnim uštedama vremena!

PowerBoost - kuhanje s povećanom snagom

Funkcija pojačanog zagrijavanja, koja dodatno pojačava sposobnost i učinkovitost indukcijske ploče za kuhanje: čak do 25 %!

AllBoost – super snaga na svim zonama i istovremeno

SuperPower indukcijske ploče za kuhanje odlikuje sposobnost uključivanja pojačane snage djelovanje (PowerBoost) na svim zonama za kuhanje istovremeno, a na jednoj zoni i mogućnost dodatne funkcije SuperBoost. To rezultira izvanrednom snagom i ogromnim uštedama vremena!

Superekonomičan način kuhanja

Indukcija je najekonomičniji način kuhanja. Zbog svoje izuzetne ekonomičnosti i učinkovitosti štedi vaše vrijeme, energiju i novac!

Indukcijske ploče su najekonomičnije od svih ostalih vrsta ploča za kuhanje, kako plinskih tako i električnih. Zahvaljujući toj izuzetnoj ekonomičnosti predstavljaju i najpovoljniji način kuhanja (ovisno o cijeni plina i električne enrgije). SuperPower indukcijske ploče za kuhanje odlikuju uštede do čak 80%, u usporedbi s plinskim pločama za kuhanje.

Super učinkovit

Indukcija je najučinkovitiji način kuhanja. Indukcijske ploče za kuhanje predstavljaju najbrže djelovanje s najnižom potrošnjom energije, a time i novaca!

Za zagrijavanje 2 litre vode s 15°C do točke vrenja plinska ploča za kuhanje potroši 0,37 kWh energije, dok SuperPower indukcijske ploče za kuhanje potroše samo 0,210 kWh. Plinske ploče tako potroše više od 75 % energije u odnosu na SuperPower indukciju, za isti rezultat rada!

Pored toga, indukcijske ploče troše energiju točno i samo od trenutka kada na njih postavimo posudu do trenutka u kojem posudu maknemo s ploče. Niti malo energije ne troši se bespotrebno!

Super brzo

Indukcija je najbrži način kuhanja. Za zagrijavanje 2 litre vode s 15°C do točke vrenja:
• staklokeramička HiLIght ploča za kuhanje potroši 40 % više vremena u odnosu na SuperPower indukcijske ploče za kuhanje
• plinska ploča za kuhanje potroši 20 % više vremena u odnosu na SuperPower indukcijske ploče za kuhanje

Klizno upravljanje na dodir - SliderTouch

Prednost ploče sa SliderTouch sistemom upravljanja na dodir jeste mogućnost upravljanja pločom dodirom prsta. Jednostavnim dodirom kontrolne ploče podešavate nivo moći kuhanja na označenom polju. Ergonomska pozicija kontrolne ploče i visoki nivo osjetljivosti na dodir daje potpunu kontrolu kuhanja. Child Safety Lock daje dodatnu sigurnost i onemogućava da djeca koriste ploču bez nadzora.

StopGo – funkcija sigurnog kuhanja

Pritiskom na tipku StopGo zaustavlja se djelovanje svih namještanja na ploči za kuhanje. Time je kuhanje pod kontrolom i onda kada ga se iz bilo kojeg razloga treba nenadano prekinuti odnosno odgoditi. Time su sve aktivne površine za kuhanje privremeno isključene a ponovno ih se aktivira pritiskom na istu tipku StopGo.

Sigurnosna termička zaštita

Za dodatnu sigurnost u vašoj kuhinji plinski ventili će se automatski zatvoriti u slučaju da se plamen ugasi u toku rada gorionika!

Programski sat

Kada pripremate jelo, za koje znate i imate iskustvo i za koje je potrebno određeno vrijeme za pripremu, možete podesiti tajmer do 99 minuta. Kada je spremanje završeno, ploča će se automatski ugasiti i oglasit će se audio signal kao obavještenje.

IQ senzorska tehnologija

Nove dimenzije kuhanja

Indukcijska ploča IQcook omogućuje potpunu sigurnost, energetski optimiziran i kontroliran rad zahvaljujući inovativnoj IQ senzorskoj tehnologiji.

KAKO DJELUJE?

Ploča za kuhanje nudi pet prednamještenih načina kuhanja i pečenja. Po odabiru željenoga, jednostavnim dodirom aktivirate senzor, namješten na poklopcu posude. Djelovanje IQ senzora ugrađenih u zone ploče za kuhanje i senzora na poklopcu posude, koji provjeravaju stanje u posudi, nadzire elektronika ploče za kuhanje. Inteligentna tehnologija omogućava automatsko prilagođavanje rada ploče i otklanja potrebu za stalnim i neposrednim nadzorom nad kuhanjem. Prilagodbom temperature kuhanja, IQcook ploča za kuhanje optimizira i potrošnju energije, čime su osigurane značajne uštede električne energije, čak do 40%!

IQ senzori ugrađeni su u svaku zonu za kuhanje i omogućavaju uporabu iznimne IQcook funkcije na sve četiri zone za kuhanje istovremeno! Ukoliko tijekom pripremanja jela slučajno na posudu postavite krivi poklopac, IQ senzorska tehnologija će to prepoznati i upozoriti vas zvučnim signalom. Nakon postavljanja pravog poklopca, kuhanje će se neometano nastaviti.

Patentirana sigurnosna funkcija SmartSense sprječava prekipljavanje ili zagorijevanje, pa će u slučaju da u posudi nestane tekućine, automatski isključiti rad ploče za kuhanje.

IQcook indukcijsku ploču za kuhanje možete upotrebljavati i na klasičan način kao i sve ostale indukcijske ploče za kuhanje.

IQboil

IQboil-kuhanje sa većom količinom vode

Ovaj način kuhanja je prilagođen jelima koja zahtijevaju veću količinu vode kao što su supe i tjestenina. Predpodešeni način kuhanja zagrijava sadržaj posude do ključanja, a potom kroz IQ senzore održava temperaturu. Izaberite između jakog, srednjeg ili slabog ključanja.
100% sočno

IQfry

IQfry - Prženje

Predpodešen način prženja sa većom količinom ulja. Prikladan za pripremu krofni, pomfrita itd.
100% hrskavo

IQgrill

IQgrill - pečenje na grillu

Prikladan predpodešen način pečenja sa mogućnošću odabira tri stepena zapečenosti (manje, srednje, dobro zapečeno). Primjeren je za pripremanje odrezaka, duboko zamrznutih jela, krompira, ribe, omleta, palačinki- sa osiguranom jednakom zapečenošću i obezbjeđenom sočnošću jela.
100% ukusno

IQpro

IQpro - Profesionalno kuhanje

Način kuhanja je prilagođen za jela, koja zahtijevaju dužu pripremu sa laganim zagrijavanjem i ključanjem kao što je gulaša, mlijeko, puding, i palenta. Primjeren takođe za podgrijavanje prethodno spremljenih jela.
100% ukusno

100% automatizirana kontrola kuhanja

Uz IQ senzore

Dokazani i pouzdani IQsenzori automatski upravljaju radom ploče za kuhanje bez potrebe za stalnim nadzorom nad procesom kuhanja. IQ senzor, ugrađen na poklopcu posude za kuhanje, će kontrolisati proces kuhanja u posudi i automatski regulisati temperaturu i snagu ploče u komunikaciji sa senzorom ugrađenim u zonu za kuhanje.
Automatiziran način rada ploče sa IQ senzorima!
100% ukusno.

Do 40% uštede energije

S POTPUNO OPTIMALNIM PARAMETRIMA KUHANJA

IQcook ploča za kuhanje optimiziranjem temperature tijekom cijelog procesa kuhanja ostvaruje značajne uštede energije. Potpuno optimiziranje svih parametara kuhanja!
Do 40% štedljivije

100% aktivna zaštita

Nutritivnih sastojaka, vitamina i minerala

Značajna novina: IQsteam način kuhanja na pari je zdrava metoda kuhanja koja će zadržati puni prirodni okus i čvrstinu hrane. Povrće će zadržati nutritivne sastojke i punu aromu.
Potrebno je samo 0.3 dl vode da se spremi 1 kg povrća.
100% prirodan ukus!

XpandZone - spojive i fleksibilne indukcijske zone

Određeni modeli XtremePower indukcijskih ploča za kuhanje omogućavaju spajanje dviju odvojenih zone za kuhanje u jednu veću površinu za kuhanje. Ploča za kuhanje na taj način se prilagođava veličini i obliku vašeg posuđa, a velike spojene zone za kuhanje omogućavaju potpuno iskorištenje indukcije i prostora. Dakle, zone možete koristiti odvojeno ili ih kombinirati u jednu veću zonu po potrebi, kako bi mogli pripremiti npr. ribu u velikoj ovalnoj posudi. S PowerBoost funkcijom, ove će zone kuhati još brže i učinkovitije.

Jednostavno upravljanje SmartControl

Izuzetna prednost indukcijskih ploča za kuhanje XtremePower je u točnom i praktičnom upravljanju zona za kuhanje. Svaka zona za kuhanje ima svoj vlastiti modul te svoj programski sat upravljan na dodir! Dakle, za svaku površinu za kuhanje može se posebno namjestiti vrijeme pripreme kuhanja a programski sat će se po isteku namještenog vremena automatski isključiti i na to će vas upozoriti zvučnim signalom. 9-stupanjska snaga grijanja omogućava točna namještanja parametara kuhanja dok odličnu preglednost nadograđuju suvremeni, lako razumljivi grafički simboli. Omogućeno je jednostavno i pregledno upravljanje!

SuperSilent

XtremePower indukcijske ploče za kuhanje Gorenje odlikuje izuzetno tiho djelovanje. I kod istovremene uporabe svih četiriju površina za kuhanje te pune snage djelovanja! Inteligentno riješeno preklapanje između induktora te ugrađene najkvalitetnije komponente smanjuju čujnost što je značajno za djelovanje indukcijskih ploča za kuhanje.

Funkcije SoftMelt i StayWarm

Inovativne funkcije pojednostavnjuju način kuhanja, sprječavaju pregrijavanje i štede energiju. Funkcija SoftMelt deluje konstantnom temperaturom 42 °C i stoga je ravnomjerno djelovanja primjereno za topljenje medu, maslaca i čokolade bez dodatnih postupaka. Takva je vrsta namještanja primjerena i za odleđivanje predkuhane hrane i manje količine zamrznutog povrća. S funkcijom StayWarm sačuvat ćete toplinu već kuhanih jela na optimalnoj temperaturi 70 °C. Pripremljena jela će na taj način sačuvati svoj okus i ostati topla za kasnije posluživanje. Odlična dopuna vašeg kuhanja!

Ovalni grijač FishZone

Indukcijske ploče za kuhanje XtremePower sa senzibilnim prepoznavanjem posuđa omogućavaju optimalno iskorištenje ploče za kuhanje. U bogatoj ponudi indukcijskih ploča za kuhanje možete izabrati i model s posebnim ovalnim grijačem koji je primjeren za pečenje riba ili većih komada mesa.

ExtraSpace

XtremePower indukcijska ploča nudi više prostora, jednostavno raspoređivanje posuda za kuhanje i bolju kontrolu nad procesom kuhanja. Zahvaljujući pametnom izgledu i većoj površini ploče za kuhanje, nećete imati više nedostatka u prostoru za kuhanje čak i prilikom korištenja sve četiri zone za kuhanje istovremeno. Nove ploče su također dostupne u širinama od 77 cm, 90 cm i 110 cm. Dovoljno prostora omogućava krajnje komforno kuhanje.

Idealna kombinacija za beskrajne gurmanske užitke

Izvanredna kombinacija koja će impresionirati profesionalce ako računaju na gurmanske rezultate i brzinu u isto vrijeme. Ova ploča kombinuje dva plinska gorionika i dvije indukcijske grijače površine sa PowerBoost funkcijom.
Veliki plinski gorionici omogućavaju precizan odabir jačine plamena i jednoručno električno paljenje gorionika. Indukcijske zone sa 12 nivoa snage sadrže sve najbolje od indukcijskih karakteristika. Sa PowerBoost funkcijom brzog zagrijavanja, performanse indukcijskih zona će biti značajno poboljšane, štedeći vam vrijeme i novac.

Domino ploče za kuhanje po mjeri pojedinca

Ploče sa dvije grijače površine predstavlja kombinaciju prilagođenu pojedincima. Gorenje asortiman sadrži staklokeramičke ploče sa HiLight grijačima, kao i ploče sa dva plinska gorionika.

Kombinacija plinskih i električnih ploča

Veliki izbor Gorenje ploča također uključuje i staklokeramičku ploču sa plinskim gorionicima u kombinaciji. Staklokeramičku ploču karakterišu plinski gorionici i HiLight grijači na istoj ploči. Obezbjeđujući profesionalnu kontrolu nad procesom kuhanja, ova kombinacija ima extra prednosti u vidu jednostavnog održavanja i čišćenja i izvanrednog dizajna.

ChildLock za sigurnost djece

Funkcija ChildLock omogućava zaključavanje upravljačkog dijela ploče za kuhanje. Zaključavanje prethodnih namještanja ili zaključavanje upravljanja od bilo kakvih novih namještanja, štite djecu od nenadanog uključivanja ploče, a ploču od neželjenih dodira.

BoilControl: sprječavanje kipljenja

Sistem kuhanja BoilControl će automatski povećati snagu zagrijavanja kada se odabere najviši stepen rada ploče, kako bi se hrana što prije zagrijala. Nakon početnog rada na najjačoj snazi, ploča će automatski smanjiti snagu prema ranijem odabranom podešenju, održavajući potrebnu temperaturu na zoni za kuhanje kako bi spriječila da hrana dugo ključa ili da pokipi. Ova se funkcija može aktivirati i deaktivirati u bilo kojem trenutku.

Grijače površine sa dva, tri ili ovalnim prstenom

Dva ili tri prstena na gijačim površinama omogućavaju vašoj ploči da se prilagodi različitom posuđu za kuhanje. Ovalni prsten je idealan za kuhanje velikih komada mesa ili ribe. Jednostavnim uključenjem dodatnih prstena povećavate jačinu kuhajučih površina po potrebi i time štedite energiju.

Izuzetno jednostavno za čišćenje

Zato što se zona za kuhanje zagrijava samo ispod posude, može se zaboraviti na brigu zbog kipljenja ili razlijevanja, jer na ploči ništa ne zagorjeva niti se za nju prilijepi. Ako se pak nešto prolije, jednostavno se obriše. Za čišćenje se upotrebljava samo obična voda.
Posjetite
Nas
YouTube
Flickr
Podijelite
sa drugima
Facebook
Twitter
Primajte
saopštenja
RSS
Prijava na newsletter