Karakteristike frižidera i zamrzivača

IonAir tehnologija

U zatvorenoj okolini, kakva je u hladnjaku, hrana je izložena prirodnim procesima starenja. Kako bi održali hranu što duže svježom i zdravom, koristimo IonAir tehnologiju. IonAir tehnologija donosi prirodu u hladnjake konstantnim raspršivanjem negativnih iona u hladnjak. Negativni ioni su prirodni pročiščivaći zraka, zaslužni za osjećaj svježine u šumi, pored vodopada ili nakon kiše. Preuzeti direktno iz prirode, negativni ioni stvaraju najzdraviju okolinu za pohranjivanje namirnica u hladnjaku. IonAir tehnologija uništava do 95% bakterija u hladnjaku, uklanja neprijatne mirise i plijesan i osigurava optimalnu razinu vlage. Ovakva prirodna mikroklima značajno produljuje svježinu i život namirnica, a hladnjak postaje savršen okoliš za povrće iz vašeg vrta, sireve, jaja, komad torte ili salatu od rajčice.

Multiflow 360°

Intenzivni sustav hlađenja MultiFlow 360° osigurava odličnu, stalnu i ravnomjernu cirkulaciju zraka unutar hladnjaka i to na svakoj polici, zahvaljujući postojanju 14 ventilacijskih otvora kroz koje se upuhuje hladni zrak. U kombinaciji s IonAir tehnologijom, stvara najzdraviju okolinu za hranu u hladnjaku, jer se cijelo vrijeme zajedno sa hladnim zrakom raspršuju i negativni ioni koji ravnomjerno kruže oko namirnica na svim policama. Ovaj fenomenalno svjež spoj, IonAir i MultiFlow 360°, prisutan je u svim NoFrost Plus modelima nove ION generacije hladnjaka Gorenje.

AdaptTech tehnologija

Svaki put kad otvorimo vrata hladnjaka, val toplog zraka utječe na stabilnost temperature unutrašnjosti i ubrzava kvarenje hrane. AdaptTech je napredna senzorska tehnologija koja „pamti“ navike korisnika i bilježi učestalost otvaranja vrata hladnjaka u jednom tjednu. Kada hladnjak „zna“ da će u određenom periodu vrata biti češće otvarana, on automatski pojačava hlađenje u kritičnim periodima i na taj način u njemu održava stabilnu temperaturu. Na taj način sprječeni su toplinski šokovi i oscilacije temperature, a time i kvarenje hrane.

A+++ energetski razred

Najviši nivo energetskih ušteda
Svi modeli Gorenje frižidera su energetski jako učinkoviti. Najbolji modeli su svrstani u nevjerovatni A+++ energetski razred. Ovo svrstava Gorenje među vodeće robne marke na tržištu. Inverterski kompresor i vakumirani paneli su dio tehnološke slike, koji doprinose savremenoj tehnologiji usmjerenoj ka uštedi energije. Energetski razred A+++ štedi i do 60% više energije u usporedbi sa standardnim A razredom.

CrispZone ladica s HumidityControl regulacijom vlage

Velika ladica u hladnjaku idealna za pohranjivanje voća i povrća. HumidityControl sustav omogućava regulaciju vlažnosti unutar ladice. Na taj način voće i povrće pohranjeno u ovoj ladici ostaje svježe, hranjivo i hrskavo duže vrijeme.

FrostLess tehnologija

Ova pametna tehnologija značajno smanjuje stvaranje leda i inja u zamrzivačkom dijelu, a time i potrebu za ručnim odleđivanjem za čak 50%. Pored manje posla s ručnim odleđivanjem, FrostLess tehnologija osim uštedama vremena doprinosi i uštedama energije.

AirPower

Održavanje ravnomijerne temperature u frižideru uz dinamičko hlađenje
Da bi održali ravnomijernu temperaturu u cijelom frižideru, ventilator je postavljen u unutrašnjost aparata kako bi poboljšao učinak hlađenja cirkulacijom zraka. Ovakav sistem održava hranu svježom duže, bez obzira na kojoj se polici nalazila. Zbog toga se hrana može ostavljati na bilo koju policu. Dodatno, ova funkcija spriječava nakupljanje kondenza na staklenim policama ili unutrašnjim zidovima aparata.

Elektronsko upravljanje

Elegantni crni displej sa led diodama doprinosi sofisticiranome dizajnu i omogućava veoma jednostavno upravljanje sa odvojenim korištenjem za frižiderski i zamrzivački dio.

EcoMode

Ušteda energije
U slučajevima dužeg odsustva, frižider se može podesiti da radi na način koji štedi energiju pošto su vrata frižidera sve vrijeme zatvorena.

MultiBox

Višenamjenska, praktična kutija
Višenamjenska kutija sa poklopcem u vratima frižidera može se koristiti za smještanje sira, luka i druge hrane koja ima jači miris. Hranu čuva svježom i štiti je od isušivanja, dok se silikonski poklopac može koristiti kao držač za jaja ili kao posudica za led.

NoFrost Plus tehnologija

Bez zamornog odmrzavanja
Jedan od najboljih sistema hlađenja na tržištu, postavljen u zamrzivačkom dijelu, sprječava nakupljanje leda i smanjuje potrošnju energije, dok u frižiderskom dijelu, održava idealnu mikroklimu za svježu hranu. Kruženje joniziranog zraka sprječava isušivanje hrane i zadržava vitamine i minerale.

SimpleSlide police u vratima

Za velike i male boce
Prilagodljive po visini police u vratima frižidera mogu se jednostavno pomjeriti gore ili dole kako bi se smjetilo do 5 kg namirnica različitog oblika ili veličine.

SlotIn

Bez ograničenja u otvaranju vrata
Zahvaljujući funkcionalnom otvaranju frižiderskih vrata pod pravim uglom, sve police i pretinci se mogu potpuno izvaditi. Ovo rješenje je idealno za frižidere postavljene uz zid ili neposredno uz pult ili neki drugi aparat.

SpaceBox

Velika ladica za zamrzavanje
Izuzetno velika ladica u zamrzivačkom dijelu namijenjena za velike komade zaleđene hrane. Bit ćete oduševljeni kapacitetom i jednostavnim pristupom zamrznutim namirnicama.

XtremeFreeze

Ekstremno brzo zamrzavanje samo u gornjoj ladici zamrzivača
Kako bi brzo zamrznuli svježu hranu, koristite XtremeFreeze funkciju koja je samo omogućena u gornjoj ladici zamrzivačkog dijela. Ova funkcija koristi intenzivno puhanje hladnog zraka -30°C samo u tom dijelu aparata. Kada je proces zamrzavanja brz, kristali koji se formiraju su manji i ne oštećuju ćelije hrane, što omogućava da hrana zadrži vitamine, minerale i nutritivne sastojke duže. Sa XtremeFreeze funkcijom hrana će se zamrznuti 50% brže nego sa normalnim zamrzavanjem; zadržat će sve nutritivne sastojke i neće izgubiti na težini prilikom kasnijeg odmrzavanja. XtremeFreeze funkcija je dostupna samo kod Superior modela.

ZeroZone

Hrana zadržava svježinu i do tri puta duže
Kontrolisana temperatura blizu 0°C u ZeroZone ladici obezbijeđuje idealan prostor za pohranjivanje svježe hrane koja će se održati mnogo duže. Konstantna temperatura održava se sa MultiFlow 360° sistemom cirkulacije zraka. Otvori iznad ZeroZone ladice omogućavaju ulazak hladnog zraka koji puše po hrani. Zbog toga, hlađenje je mnogo brže i efikasnije nego kod konvencionalnog sistema hlađenja. Meso i riba će zadržati svoje nutritivne sastojke i okuse, te će se održati do tri puta duže. Zahvaljujući kontrolisanoj temperaturi, ova ladica je idealna za mariniranje mesa.

Držač boca

U Gorenje frižiderima boce ne zauzimaju prostor koji bi se mogao iskoristiti za pohranjivanje drugih namirnica. Posebno dizajnirani držači boca omogućavaju optimalnu iskorištenost prostora.

Brže hlađenje pića

Namještanjem intenzivnijeg hlađenja i uz pomoć MultiFlow sustava koji kroz 14 ventilacijskih otvora upuhuje hladan zrak, omogućeno je brže hlađenje boca smještenih na nosaču boca, s kojim je iskorištavanje prostora optimalno.

SnackBin

Idealno mjesto za pohranjivanje hrane
SnackBin pretinac je idealno mjesto za pohranivanje hrane kao što je: sir, salama, namazi, paštete, sendviči ili puter. Čvrsto zatvaranje pretinca očuvati će hranu od isušivanja. SnackBin pretinac je smješten u na vrhu staklene posude u rashladnom dijelu frižidera, tako da se sa lakoćom može izvuči i koristiti kao servirni pladanj. Pretinac se može pomijerati lijevo i desno, tako da se postiže još funkcionalniji prostor

LED rasvjeta

Dobro pozicionirano i efikanso
LED rasvjeta u frižideru omogućava odlično i izuzetno efikasno osvjetljenje. Njen životni vijek je trideset puta duži od konvencionalne lampice, i štedi i do deset puta više energije.

Ladica CrispActive s VitaLight osvjetljenjem

Produžena svježina
Ladica za voće i povrće sa specijalnim VitaLight svjetlom produžava svježinu hrane. Spektar narandžastog svjetla usporava prirodni proces truljenja u voću i povrću kako bi zadržao vitamine i minerale.

ConvertActive frižider i zamrzivač

Velika zabava može početi
ConvertActive frižider sa zamrzivačem samo jednim jednostavnim pritiskom dugmeta pretvara zamrzivački dio u frižiderski dio ili veliki ZeroZone pretinac, omogućavajući više mjesta za smještanje hrane ili napitaka.
Posjetite
Nas
YouTube
Flickr
Podijelite
sa drugima
Facebook
Twitter
Primajte
saopštenja
RSS
Prijava na newsletter