Karakteristike perilice rublja

SensoCARE načini pranja

Pranje po vašoj mjeri
Gorenje mašine za pranje rublja nude mogućnost izbora najadekvatnijeg načina pranja. Ako koristite uobičajene programe pranja (pamuk, mix/sintetika, ručno pranje/osjetljivo, vuna), možete odabrati između 4 moguća načina. NormalCARE, EcoCARE, TimeCARE i AllergyCARE su optimizirani tako da omogućavaju odlične rezultate pranja i potpuno njegovano rublje.
- NormalCARE: podešen način pranja za uobičajenu svakodnevnu upotrebu uz optimalnu kombinaciju potrošnje el. energije i vremena.
- TimeCARE: način koji povećanim intenzitetom djelovanja omogućava učinkovito oprano rublje u najkraćem mogućem vremenu.
- EcoCARE: njeguje rublje uz nisku potrošnju vode i el. energije bez obzira na trajanje pranja.
- AllergyCARE: način prikladan za sve s osjetljivom kožom koji omogućava pranje većom količinom vode i u potpunosti ispranim rubljem.

Učinkovit i okolišu prihvatljiv PowerDrive motor

Sigurniji, tiši i učinkovitiji motor mašine za pranje rublja.
Generacija mašina za pranje rublja s 1400 do 1600 obrtaja centrifuge u minuti i punjenjem od 8 ili 9 kg ima ugrađen izvanredno učinkovit elektronski upravljan motor, koji je u svom radu u usporedbi sa standardnim kolektorskim motorom pouzdaniji i iznimno tih. Minimalna potrošnja električne energije i lakše preuzimanje većih opterećenja odražava se u njegovom dužem životnom vijeku. Motor je iznimno učinkovit, jer u najkraćem vremenu razvije najveću snagu djelovanja.

StainExpert

Pomoć kod otklanjanja najtvrdokornijih mrlja.
Mnogo puta se desi, da zbog neadekvatnog načina pranja, tvrdokorne mrlje nehotice još dodatno utrljate u tkaninu, što značajno smanjuje mogućnost otklanjanja mrlja u ponovljenim pranjima. Bolji modeli Gorenje mašina za pranje rublja nude i posebnu funkciju učinkovitog odstranjivanja najčešćih i najtvrdokornijih mrlja. Odaberite između 4 ponuđene skupine mrlja kako bi bili sigurni da je vaše rublje učinkovito oprano.

• Voće/ Fruit: narandže, jagode, banane, sok od paradajza, voćne kašice, itd.
• Kafa/ Coffee: čaj, kafa, kakao, čokolada, jogurt, tjestenine, ruž za usne, itd.
• Vino/ Wine: crveno vino, tamni voćni sokovi, borovnice, cvekla, tinta, itd.
• Organsko/ Organic: masnoća, ulje, puter, jaje, krv, trava, itd.

9 kg XXL punjenje

Izuzetno prostrani bubanj omogućava optimalno pranje veće količine rublja, čak do 9 kg.
Izuzetno prostrani bubanj omogućava optimalno pranje veće količine rublja, čak do 9 kg. Zahvaljujući otvoru vrata promjera 34 cm, koja se otvaraju do ugla 180°, punjenje i pražnjenje bubnja je uveliko pojednostavljeno, pogotovo kada želite oprati posteljinu ili neke druge velike komade rublja. Kod boljih modela kod otvaranja vrata bubanj se osvijetli, što olakšava pregled nad rubljem u unutrašnjosti bubnja.

TimeComfort

Rublje je oprano kada vi to želite.
Većina mašina za pranje rublja ima funkciju StartDelay koja nudi mogućnost odgode početka pranja do 24 h unaprijed. Bolji modeli nude ili funkciju EndDelay s mogućnošću odgode završetka pranja do 24 sata unaprijed ili funkciju EndTime za određivanje vremena završetka pranja u stvarnom vremenu. Mašina će, s obzirom na odabrani program, sama izračunati pravo vrijeme početka pranja. Na ovaj način možete iskoristiti povoljniju noćnu tarifu električne energije, kao i biti sigurni da će rublje biti oprano tačno na vrijeme kada ga želite staviti na sušenje.

SoftSound operacije, akustični signali za bolje korisničko iskustvo

Kao dodatak izvanrednom dizajnu, Gorenje mašine za pranje rublja su ugodne za svako uho. Prateći akustični signali i visoko-kvalitetni zvučnici doprinose boljem korisničkom iskustvu. Posebna pažnja je posvećena odabiru programa i tipkama za odabir opcija pranja, dozirnoj posudi i pristupnim vratima.

SpaDrum – Wellness za vaše rublje

Odlično njegovano rublje.
Inovativno oblikovana unutrašnjost bubnja od nehrđajućeg čelika potpuno je prilagođena učinkovitom gibanju rublja tijekom procesa pranja. Veliki volumen nudi udobnost i kod pranja veće količine rublja. Perforacija bubnja je promišljeno oblikovana, tako da veličina, oblik i broj otvora omogućava manju potrošnju vode i električne energije. 3D rebra u obliku vala nježno pomiču rublje prema zadnjem dijelu bubnja i dižu ga prema vrhu. Tome dodatno pripomaže posebni ukošeni oblik unutrašnjeg stakla vrata. SpaDrum će se pobrinuti da je rublje sačuvano i njegovano na najbolji mogući način.

SterilTub - čista mašina za pranje rublja za istinski čisto rublje

Rješenje za prijatni miris opranog rublja.
Pranje na nižim temperaturama i s neagresivnim sredstvima za pranje prihvatljivo je za okoliš, ali predstavlja odličnu klimu za razvoj bakterija koje se zadržavaju u kadi mašine za pranje rublja. Zbog toga rublje koje je normalno oprano i osušeno u prvom doticaju s vlagom počinje oslobađati neugodne mirise. S programom SterilTub, koji djeluje kod praznog bubnja, pobrinut ćete se za potpunu higijenu unutrašnjosti mašine za pranje rublja i time za odličnu njegu rublja.

Učinkovito namakanje QuickWet

Iznimno brzo namočeno rublje i kraće trajanje programa.
Sistem intenzivnog namakanja rublja QuickWet omogućava dovođenje vode u bubanj, pomiješane sa sredstvom za pranje, istovremeno s dna i vrha bubnja. Na taj način voda brže namoči rublje, a proces pranja je stoga kraći i energetski učinkovitiji.

Sistem za uštedu deterdženta - Detergent Saving System (DSS)

Gorenje mašine za pranje rublja karakteriše specijalni, neškodljiv po okolinu Eco sistem, koji spriječava gubitak i neiskorištenost deterdženta za vrijeme primanja vode. Ovo štedi i do 20 % troškova za deterdžente i efikasno štit okolinu u isto vrijeme.

Dugotrajni DuraHeat grijač

Redizajniran i poboljšan grijač
DuraHeat je novi grijač u Gorenje mašinama za pranje rublja, sa sigurnosnim sistemom koji sprječava pregrijavanje. Zahvaljujući tome, grijač ima duži životni vijek i rad mašine je sigurniji.

AquaStop

Bez opasnosti curenja i poplave.
Sigurnosni sistem automatski prekida dovod vode u cijev i mašinu u slučaju curenja kako bi spriječila poplavu. Pumpa automatski ispušta preostalu vodu iz bubnja u crijevo za pražnjenje. Zbog toga, mašine za pranje rublja, se mogu ostaviti da rade bez nadzora, bez straha da će doći do poplave. Bolji modeli dolaze sa specijalnim senzorom postavljenim u dnu mašine za pranje rublja. U slučaju curenja, ovaj senzor automatski prekida dovod vode u aparat.

Child lock - Zaštita od malih znatiželjnih prstiju

Vrata se ne mogu otvoriti tokom procesa pranja. Za dodatnu sigurnost kontrolna ploča može biti zaključana jednostavnim pritiskom na gumb ili kombinacijom dva gumba.

Kontrola stabilnosti

Stabilnost aparata tokom rada. Kontrola stabilnosti će osigurati da se punjenje podjednako rasporedi u mašini. Ako senzor kontrole stabilnosti osjeti nestabilnost, rotacija bubnja se automatski zaustavlja kako bi se napravila preraspodjela rublja.

FiberTech kvalitetna kada

Kada mašine za pranje rublja od iznimno izdržljivog materijala.
Mašine za pranje rublja s višim brzinama centrifugiranja i velikim punjenjem imaju kadu izrađenu od savremenog FiberTech materijala. Materijal ima odlične mehaničke osobine, otporan je na visoke temperature i hemikalije, te nije podložan koroziji.
Posjetite
Nas
YouTube
Flickr
Podijelite
sa drugima
Facebook
Twitter
Primajte
saopštenja
RSS
Prijava na newsletter