Dobri savjeti za oboje, početnika i kuharskog stručnjaka

Rezati, rezati na kriške, sjeći

Pripremite svoje proizvode bez prevelike buke

Na sreću po nas ostale, profesionalni šefovi kuhinja nemaju patent na korisne savjete o kuhanju kada se radi o rezanju, sječenju, rezanju na kriške i pripremanju proizvoda bez prevelike buke. Svatko ima pravo da sam sebi "odreže" poneku opuštenost.

Rezanje

Od perušanja pilića do osjećaja dodira

Ništa nije tako slasno kao sendvič od morskih račića napravljen od svježe oguljenih račića. Ali se svako zadovoljstvo gubi ako je svaki zalogaj ispunjen ljuskama i iznutricama.

Boja na meniju

Boja potiče apetit

Volite li više da vam gosti sve pojedu ili da samo pristojno grickaju? Sjetite se da ljudi pristupaju jelu na sljedeći način: Gledaju kako bi vidjeli je li jelo ukusno, a ako jest, oni navale na njega dok u protivnom završi u smeću.

Kuhinjski stručnjak

Dobro kuhati predstavlja zadovoljstvo

Neki će tvrditi da je dobro kuhanje rezervirano za ljude koji nazive svojih jela izgovaraju stranim naglaskom i da je komplicirani recept s puno zgodnih stranih riječi obvezan za svakoga samopoštovanog glavnog kuhara. Kakva gomila besmislica!

Vodič za pećnicu

Štednjak, staklokeramika, plin, indukcija

Ako ste u potrazi za novom kuhinjom, to je savršena prilika da zamijenite svoj stari dinosaur od štednjaka za nešto što je prihvatljivije po dizajnu i pristupu prema okolišu. Jedini je problem koji biste štednjak trebali odabrati?

Spremni ?

Nos kao savjetnik – i drugi savjeti

Nema ničeg lošeg u termometru za hranu koji vam kaže kada je hrana gotova.  Zašto ovisiti o alatu kada možete naučiti neke jednostavne postupke? I gdje da umetnete termometar u jaje?

Čišćenje

Nema više masnih prstiju ili prašine

Dobro dizajnirana otvorena kuhinja predstavlja obilje, zajedništvo i druženje. Prirodno je što postoji u mnogim današnjim domovima. Jedina stvar na koju ljudi čini se zaboravljaju je ta da, što je kuhinja veća, to je više treba čistiti.

Smjestite se jednog kišnog poslijepodneva udobno u svoj najdraži naslonjač i priuštite si istinsko "aha" spoznajno iskustvo.

Zajamčeno je da će biti nekih dobrih savjeta koji će vas vratiti u kuhinju iz koje ste pobjegli iz straha (dijagnoza nakon godina isticanja armije šefova kuhinje kako je način pripremanja dobre hrane težak – vrlo težak). Tu i tamo, MMM možete upotrijebiti i kao praktični podsjetnik kada će vam zatrebati nekoliko dobrih savjeta. To bi moglo biti jako praktično, na primjer, ako želite saznati kako izbjeći blijedosivi kukuruz u klipu, fobije od umaka, pokolj pilića, potopljeni "tzatziki" (grčki prilog jelu od jogurta, krastavaca , češnjaka i ponekad metvice) i ostale kuhinjske izazove.

Gorenje se nada da ćete uživati u MMM.