5 jednostavnih koraka za pripremu vašeg kupatila za vrijeme samo za sebe - Gorenje

5 jednostavnih koraka za pripremu vašeg kupatila za vrijeme samo za sebe

DOM SIMPLIFIED
18.4.2019

Za mnoge od nas, naše kupatilo ne bi trebalo biti mjesto gdje ćete se samo tuširati, našminkati i napustiti ga u žurbi. To može također biti mjesto gdje ćete se opustiti nakon teškog dana na poslu i gdje možete uživati u lijepim ritualima tokom vaših slobodnih dana. Svi smo nekada imali viziju svog idealnog kupatila. To j trebao da bude naš raj, naš privatni spa prostor. Možda smo izgubili ovu viziju zbog naših brojnih drugih obaveza, rutina i prioriteta oko kuće - ali je možemo zajednički ponovo oživjeti.

Pripremili smo neke savjete kako da svoje kupatilo učinite udobnijim, kako da mu vratite ljepotu i kako da ga ponovo pretvorite u najomiljeniji prostor na svijetu. Vaše vlastito kraljevstvo i oazu mira - jedina prostorija sa vratima koju možete zaključati i odvesti se u svoj vlastiti univerzum, barem na kratko.

1. Raščistite. Investirajte neko vrijeme u pregledanje svih vaših stvari uključujući i kozmetiku i provjerite da li su i dalje upotrebljive za korištenje. One koje se jasno ne mogu više koristiti trebate odmah odbaciti - bez imalo sentimentalnosti!

Provjerite da li neki od dekorativnih predmeta samo zatrpavaju prostor ili stvarno doprinose stilu prostora. Ukoliko samo zauzimaju prostor, ili vam se više ne dopadaju, bacite ih - ponovo, ostavite sentimentalnost ispred vrata!

PROFESIONALNI SAVJET! Spakujte sve stvari koje su još uvijek korisne, ili koje su u solidnom stanju, ali ih niste koristili godinama i organizujte podjelu poklona svojim prijateljima. Isto to uradite i za dekorativne predmete. Možda ćete usrećiti svoje prijatelje dok istovremeno raščišćavate prostor u svom kupatilu. Obostrano dobitna situacija!

PROFESIONALNI SAVJET! Ukoliko vam je teško riješiti se nepotrebnih stvari, uradite to u nekoliko navrata. Počnite prvo sa najočiglednijim, a potpom nastavite za nekoliko dana kasnije. Možda bi bilo korisno da postavite sebi i vremenski rok. Recimo 30 minuta za raščišćavanje. To bi trebalo biti dovoljno vremena da se izbjegne premišljanje kada dođete u situaciju da li je neki predmet od sentimentalne važnosti ili ne.

2. Osvježite. Sada kada je vaš prostor raščišćen od nepotrebnih stvari, vrijeme je da ga osvježite - evo nekoliko jednostavnih ideja koje će pomoći u transformaciji bez da potrošite cijelo bogatstvo.

  • Ukoliko vaše kupatilo ima prozore, razmislite o promjeni stora ili roletni  kojima biste učinili da prostor izgleda ugodnije i jednostavno novije. Ovaj jedan mali elemenat može totalno izmjeniti izgled vašeg kupatila.
  • Šta kažete na novi set peškira u bojama koje se uklapaju sa prostorijom? Novi peškiri čiji boja i oblici su u koordinaciji sa prostorom mogu učiniti da vaš prostor izgleda još više organizovaniji i bit će ih još ugodnije korsititi.

3. Kreirajte ambijent sa par prirodnih elemenata i predmeta koji doprinose raspoloženju, koji će vam pomoći da se sklonite od svakodnevnice i koji će vam donijeti potrebni mir i spokoj.

  • Nabavite nekoliko svijeća. To je uvijek jednostavan način da kreirate zen atmosferu u svom kupatilu.
  • Biljke! Veoma je jednostavno pretjerati sa biljkama, ali ubacivanjem barem jedne će unijeti malo zelenila u vaše kupatilo i pomoći vam u vašem bijegu od stresa. Predlažemo da odaberete neku biljku koja podnosi veću vlažnost.

4. Dodajte korisne elemente koje su komplementarne vašem stilu kupatila i koje će vam pomoći da se opustite i uživate u komforu.

  • Pronađite odgovarajući prostor gdje možete staviti radio ili zvučnik (sigurni smo da imate rezervni u kući) u vaše kupatilo. Kako biste bili sigurni, vodootporni se mogu pronaći u mnogim prodavnicama! Nema ništa relaksirajuće od tuširanja ili kupanja uz vašu omiljenu muziku ili tonove raspoloženja.

Prilikom kupanja, razmislite i o stalku za knjigu ili vaš omiljeni časopis u kojem možete uživati.

5. Počnite upražnjavati vrijeme samo za sebe - vaše vrijeme samo za sebe bi trebalo da postane redovan događaj koliko god je to moguće - idealno dnevni događaj, pa makar kratko 15-20 minuta. Bez obzira da li ste sami ili u braku, sa ili bez djece, pokušajte planirati vrijeme samo za sebe tokom vikenda i pridržavajte se tog plana. Vjerujte nam, to će biti jedan od najvažnijih trenutaka tokom vašeg dana ili sedmice.

Započnite novi dan sa savršenom frizurom

Da li ste se možda pogledali u ogledali i primjetili da vas vaša kosa jednostavno ne sluša?

Gorenje Beauty Collection je nova kolekcija aparata za njegu kose koja omogućava brzu i savršenu frizuru ujutro, tokom dana ili uvečer. Aparati u trendi bojama su jednostavni za korištenje i donose mnogo zadovoljstva u svakodnevnu rutinu.

Možda biste željeli pročitati: