6 velikih ideja za male prostore - Gorenje
zatvori
...

6 velikih ideja za male prostore

DOM SIMPLIFIED
10.7.2019

Magija malih domova je u tome kako što bolje iskoristiti uzak prostor sa svakim kvadratnim metrom iskorištenim na pametan i dobro osmišljen način. Evo nekoliko savjeta kako da iskoristite dostupni prostor na što bolji način.

1. Višenamjenski namještaj je ključan. Odaberite raznovrsne predmete koji mogu poslužiti za dvije ili više namjena istovremeno: stol za kafu sa dodatnim prostorom za čuvanje, drveni šank koji ujedno odvaja kuhinju od dnevnog boravka, krevet sa ladicama, multifunkcionalna pećnica, kombinovana mašina za pranje i sušenje rublja. Na ovaj način, ne samo da ćete uštediti na prostoru, već i na novcu, jer nećete kupovati dva zasebna predmeta.

2. Da li ste razmišljali o vješanju predmeta na zid? Prazni zidovi mogu biti savršeno mjesto za čuvanje stvari, a koji će dati vašem domu jedinstven šarm - bez da ubacujete neki ormar ili zauzimate prostor na podu. Na sličan način možete iskoristiti i vrata. Ukoliko ste osoba koja voli da sve uradi sama, ovo može postati vaš omiljeni "Uradi sam" projekat.

3. Birajte namještaj izrađen po mjeri. Ormar opremljen policama od poda do plafona, garderober izrađen po mjeri sa dobro osmišljenom strukturom za  prostor za sve vaše stvari, stol na preklapanje; namještaj po mjeri je izuzetno isplativa investicija koja će pomoći da iskoristite svaki kutak vašeg prostora i njegov puni potencijal.

4. Šta kažete na krevet sa platformom? Kreveti sa platformom izgledaju cool i izuzetno su praktični. Stvaraju ugođaj udobnosti i upotpunjuju dnevni boravak, ne zauzimaju previše vašeg dragocijenog prostora i imat ćete miran prostor za spavanje.

5. Ne zaboravite na uglove! Kada se koriste kao prednost, uglovi mogu biti funkcionalni i izgledati impresivno u uskim prostorima. Izazivamo vas da transformišete jedan od uglova u foto zid, prostor za čitanje ili čak u vaš kućni ured.

6. Prigrlite minimalizam. Manje je više, a posjedovanje malog stana može biti i prednost: manje čišćenja, manji troškovi i ugodnija atmosfera. Pošto će vas nedostatak prostora natjerati da raščistite i da potpuno razmislite o novim kupovinama, možda ćete otkriti da posjedovanje manjeg prostora pomaže da živite više sretno i slobodno.

Magično jednostavni, jednostavno lijepi Gorenje Ora  ïto kuhinjski aparati

Upoznajte novu Gorenje by Ora ïto kolekciju kućanskih aparata, dizajniranih po Ora ïto konceptu "simplexity", koji se odražava u kreiranju harmonije kompleksnosti funkcija i jednostavnosti korištenja. Dostupni u crnoj ili bijelo boji, sa karakterom elegancije i minimalističkim karakteristikama, Gorenje  by Ora ïto linija kućanskih aparata je vizuelna nadogradnja svake kuhinje.

Možda biste željeli pročitati: