Kako biti uvijek pripremljen za neočekivane goste - Gorenje

Kako biti uvijek pripremljen za neočekivane goste

DOM SIMPLIFIED
18.9.2019

Zvoni telefon! Vaši prijatelji koje niste dugo vidjeli vas zovu da kažu "Stižemo kod vas za 15 minuta. Spremite se!" Svima nam se to ponekad desi s vremena na vrijeme. Šta ako vam kažemo, da možete ove iznenadne posjete prebroditi bez imalo stresa i sa puno ponosa?

Svi volimo naše neočekivane goste, ali ne volimo taj osjećaj zabrinutosti kada shvatimo da svo planiranje dana trebamo završiti u 15 minuta ili manje. Šta možete uraditi da se saberete i pripremite izvanrednu večeru u trenutku kada saznate za njihov dolazak?

Pripremili smo listu spontanih trikova koji će zagarantovano vama i vašim neočekivanim gostima pružiti odličan provod - bez stresa. Kao što znate - #lifesimplified!

1. Brzo čišćenje? Bez problema. Evo naše liste za provjeriti:

 • Ukoliko imate prljavog posuđa, jednostavno ga stavite u mašinu za pranje posuđa.
 • Fokusirajte se na površine. Ukoliko ih niste prebrisali od prašine nekoliko dana, možete brzo prebrisati krpom vidljive površine - posebno ona mjesta gdje planirate ugostiti prijatelje.

 

SAVJET PROFESIONALACA! Zapamtite da svi mi prosuđujemo čistoću doma strožije nego što to rade drugi. Najgora stvar koju možete uraditi je da trčite okolo i pokušate učiniti da sve izgleda savršeno. Nema potrebe. Vjerujte nam - vaši gosti neće primjetiti otiske prstiju na ogledalu koje ste vi primjetili jutros.

2. Pripremite neke stvari koje ćete trebati kasnije.

 • Posebne čaše? Izvadite ih ranije i provjerite da li su uredne i da li se mogu koristiti ili trebaju brzo pranje u mašini za pranje posuđa.
 • Smjestite pića po vašem izboru u frižider ili ih ubacite u zamrzivač za brzo hlađenje (samo nemojte ih ostaviti predugo!).

 

SAVJET PROFESIONALACA! Pobrinite se da uvijek imate neke orahe ili osušeno voće u slučaju kao ovaj. Oni uvijek izgledaju odlično i svježe! Oni se ne koriste samo za nepozvane goste nego su također i zdrave grickalice kada osjetite iznenadnu potrebu.

3. Napravite atmosferu

 • Ukoliko želite kreirati ambijent dobrodošlice, možete prigušiti svjetl i zapaliti nekoliko svijeća tu i tamo - možda čak i mirisnih.
 • Šta kažete na malo muzike? Neki tonovi džeza u pozadini će dobro doći. Sada ste spremni da ugostite svoje goste!

4. Šta je sa hranom?

 • Nemojte praviti sebi preveliki stres pripremom savršenog jela. Iskoristite sve što imate u frižideru. Evo nekoliko dobrih opcija sa kojima jednostavno ne možete pogriješiti:
 • Rolovani sendviči - ukoliko imate nekoliko tortilja za umotavanje, možete napraviti dosta ovih ukusnih zalogaja. Možete se poigrati sa sastojcima i bojama, napraviti ih da budu vegeterijanski, veganski, sa mesom - bezbrojne su mogućnosti. Potražite neku inspiraciju na društvenim mrežama ili jednostavno pogledajte šta imate u frižideru.
 • Regularni sendviči - možete biti kreativni i sa njima. Dobar i kvalitetan hljeb je definitivno baza za standardne sendviče. Vaši gosti će cijeniti ukusne ugljikohidrate sigurno.
 • Jela iz posude - u današnja vremena. Jednostavno stavite sve u posudu, dodajte malo začina i spremite sve u pećnici.
 • Tjestenina - šta kažete na neku jednostavnu sa paradajz sosom i sirom? Ukoliko želite malo više avanture i imate dobru zalihu maslinovog ulja, možete isprobati i "aglio oglio". Ne brinite što niste previše "fensi" - ipak italijanska kuhinja svoje korjene vuće iz jednostavnosti i odličnih sastojaka. Sigurni smo da će vaši prijatelji cijeniti vaše snalaženje.
 • Jednostavna salata je isto opcija, posebno tokom toplijih dana - provjerite šta imate od sastojaka i improvizujte. Dodajte malo hljeba za one gladnije i vaša večera je spremna.
 • Desert? Predlažemo da poslužite sladoled - jednostavno ga je nabaviti u vašem najbližem marketu ili prodavnici.
SAVJET PROFESIONALACA! Kada ste prisiljeni da improvizujete i kada nemate vremena za pripremu, odlučite se za jela koja su vam najlakša za pripremu. Eksperimentišite - ali nemojte pretjerivati. Potrudite se, ali nemojte se osjećati loše ako ne poslužite jelo u 5 sljedova u savršenoj kombinaciji sa pićem. Ipak, ono što je najvažnije, da provedete kvalitetno vrijeme skupa bez stresa oko pripreme savršenog jela!

Život ponekad može postati dramatičan. Zato na svu sreću Gorenje Simplicity kućanski aparati dolaze potpuno bez drame sa savršenim dizajnom, bezprijekornim korisničkim iskustvom i nevjerovatnom vrijednošću za uloženi novac:

 • Adaptirajuća tehnologija koja prepoznaje korisničke potrebe i navike
 • Automatski programi koji donose savršene rezultate svaki put
 • Intuitivno upravljanje u jednom koraku koje omogućava jednostavno korištenje kako za iskusne tako i za korisnike početnike

Dostupni u crnoj ili bijeloj boji, klasičnim bojama koje nikada ne izlaze iz mode.

Možda biste željeli pročitati: