Kako da svoj dom učinite zdravijim mjestom - Gorenje

Kako da svoj dom učinite zdravijim mjestom

DOM SIMPLIFIED
10.7.2019

Želite da vaš dom bude zdraviji prostor? Pripremili smo listu jednostavnih savjeta i trikova koje možete odmah početi primjenjivati!

1. Često provjetravajte sve prostorije. Čak i tokom hladnih dana, pokušajte provjetriti prostorije barem jednom u danu, sa samo jednim izuzetkom. Prostori koji imaju veći nivo vlažnosti - kupatilo i kuhinja - moraju se ventilirati često kako bi se balansirao nivo vlažnosti.

2. Čuvajte namirnice u staklenkama ili keramičkim posudama. Izbjegavajte plastiku! Opredijelite se za staklenke ili keramičke posude, jer je to zdravije za vas, a pomoći će i da vaša hrana ostane svježa duže i izbjeći ćete rizik otpuštanja štetnih hemikalija. Da ne spominjemo prednosti toga što ste više okrenuti ka održivosti i očuvanju prirode, one jednostavno i izgledaju bolje! Možete napraviti svoj "uradi sam" projekat tako što ćete ih ukrasiti i možda napraviti jednu za svakog člana vaše porodice?

3. Fanovi mirisnih svijeća? Pobrinite se da birate one koje ne emituju štetne substance u vaš dnevni prostor.

 

SAVJET PROFESIONALACA! Ukoliko volite da imate dodatni ugodni miris po vašem domu, možete razmisliti o korištenju pravog voća. Šta kažete na nekoliko narezanih narandži i da ih osušite? Ne samo da daju prostoriji lijep miris, nego i izgledju lijepo. Možete napraviti i svoj vlastiti sprej za osvježavanje prostorija: uspite vodu i ubacite nekoliko kapi vašeg omiljenog esencijalnog ulja u bocu za prskanje i imate svoj vlastiti sprej!

4. Pobrinite se da čistite prašinu redovno. Ne zaboravite da češće promijenite posteljinu i da operete deke i jastušnice. Ponekad predmeti koji izgledaju kao ukras ili dekoracija - poput jastuka koje vidimo kao dio kauča - znaju biti izvan radara kada je došao dan za pranje. Sjetite se i njih, jer veoma često znaju biti najveći sakupljači prašine u čitavom domu.  Koristite paru ili antialergijski program na svojoj mašini za pranje rublja kako bi ste se pobrinuli da efikasno uklonite sve alergene ili nečistoće.

5. Birajte biljke koje čiste zrak. Neke biljke imaju izuzetne super moći da čiste zrak u vašem dnevnom boravku. Posavjetujte se sa profesionalcima kako biste odabrali onu biljku koja će najbolje odgovarati vašoj prostoriji i uslovima u njoj (nivo svjetlosti i vlažnosti i sl.).

Gorenje WaveActive mašine za pranje rublj su napravljene da sav prljavi posao završe na efikasan, jednostavan i ekološki prihvatljiv način.

WaveActive karakteristike pranja donose savremenu tehnologiju pranja:

  • Jedinstveno dizajnirani bubanj sa specijalnim valovitim 3D rebrom za najnježniji tretman tkanina
  • IonTech koji koristi jone, i tako omogućava optimalne rezultate pranja
  • SteamTech efikasno namakanje i razbijanje zaprljanja

Možda biste željeli pročitati: