Kratak vodič za savršeno organizovan i uredan ormar - Gorenje

Kratak vodič za savršeno organizovan i uredan ormar

DOM SIMPLIFIED
23.8.2018

Neuredan ormar vam može u potpunosti upropastiti vaše jutro. Pronalazak nećega što ćete obući u hrpi odjeće kada ste u žurbi ili već kasnite i pod stresom može jutro pretvoriti od dobrog u potpunu katastrofu u samo minut vremena. Zbog toga čist i organizovan ormar zvuči kao dobra ideja. Ali odakle početi? Ovih pet koraka će vas dovesti do organizovanog ormara iz raja!

1. Izvadite sve iz vašeg ormara. Da, svaki komad odjeće! Na ovaj način ćete otkriti koliko toga zaista imate i šta zaista nosite. Generalno pravilo nalaže, da ono što niste nosili u čitavoj godini, ide napolje. Ukoliko ne možete biti toliko odlučni, evo još nekoliko kriterija koji vam mogu pomoći da se odlučite

2. Stavite svoj šešir za sortiranje. Sada kada vam je ostala samo odjeća koju stvarno nosite, možete početi da je organizujete. Postoji nekoliko načina da to uradite, većinom ljudi organizuju prema tipu: odvojite hlače, majice, košulje i haljine. Možete također odvojiti svoju radnu odjeću od svakodnevne ili prema tome kako često nosite stvari.

3. Objesite što više možete odjeće. Na ovaj način ćete lakše pronaći odjeću i uštediti dodatno prostor. Vješanje odjeće sličnih boja zajedno može vam olakšati prilikom slaganja vašeg outfita.

4. Organizujte ladice. Manje komade odjeće poput donjeg rublja ili čarapa organizujte u ladicama sa pregradama ili kutijama. Složena odjeća, poput majica, će se lakše pronaći ako ih stavite uspravno.

5. Sve na svom mjestu. Ukoliko želite da održite vaš ormar organizovanim, morate se pridržavati i odlagati sve stvari na svoje mjesto poslije korištenja. Ali ne brinite, vraćanje stvari na svoje prvobitno mjesto traje samo nekoliko minuta.

6. Uživajte u pogledu na svoj složeni ormar. Zaista je dobar osjećaj, zar ne? A pošto sada sve izgleda tako lijepo, zaslužili ste odlazak u šoping!


Život je komplikovan. Učinimo održavanje rublja jednostavnim.

Nove Gorenje WaveActive mašine za pranje i sušenje rublja kombinuju novu tehnologiju sa jednostavnošću u radu i visokom energetskom učinkovitošću.

Njihov jedinstveni WaveActive bubanj sa specijalnim valovitim 3D rebrima omekšava vlakna, kako bi omogućila savršeno čisto i osušeno rublje koje skoro da ne zahtijeva peglanje. Sada svoje vrijeme možete posvetiti stvarima koje su vam zaista važne.


Možda biste željeli još pročitati: