Magija minimalizma u vašoj kuhinji - Gorenje
zatvori
...

Magija minimalizma u vašoj kuhinji

DOM SIMPLIFIED
3.1.2017

Čistih linija, elegantno i jednostavno - minimalizam je vodeći stil dvadesetprvog vijeka. Dizajniranje kuhinje u minimalističkom stilu stvara prostor koji je vizuelno privlačan i funkcionalan, bez besportebnog dekora, koji donosi osećaj mirnoće i balansa u enterijer.

Prilikom diziajniranja kuhinje u minimalističkom stilu, treba imati na umu; manje je više. 

Ukoliko odaberete crni ili bijeli enterijer kuhinje, dobijate izuzetnu osnovu od koje možete da počnete. Takav izbor dozvoljava da kreirate savremeni prostor čistih linija i da pretvorite svoju kuhinju u magično mjesto.

Sljedeći savjeti i trikovi vam mogu biti od koristi kako biste dodatno istakli eleganciju svoje crne ili bijele kuhinje.

Odabir boja u minimalističkoj kuhinji 

Kada osmišljate minimalistički enterijer, potrudite se da se opredijelite samo za dvije ili tri boje. Igrajte se sa neutralnim tonovima ukoliko želite da postignete sofisticiran, ublaženi efekat, ili dodajte tačku jarke boje vašoj crno/bijeloj kuhinji kako bi kreirali umjetnički detalj koji privlači pogled i može učiniti čuda za šarm vaše kuhinje. Uključite samo jedan set živopisnih elemenata, kao što su žute stolice ili obojite cijeli zid – izbor je vaš. Možete da učinite i korak više, da se igrate sa različitim nijansama iste boje. Ukomponujte nijanse iste boje u različitim teksturama i time stvorite impresivan i zanimljiv vizuelni efekat.

Drveni elementi

Slojevi sa teksturama, kao što je drvo, čine čuda u minimalističkim kuhinjama. Dodavanje drvenih elemenata crnoj ili bijeloj kuhinji daje toplotu enterijeru i ublažava eventualan hladan ili rigidan izgled. 

Inoks 

Savremeni enterijeri kuhinja u crnoj ili bijeloj boji kombinovani sa inoksom, stvaraju auru sofisticiranosti i luksuza. Razmotrite opciju da dodate dekorativne dodatke od inoksa, kao što na primjer viseći okrugle svjetiljke, ukoliko želite da naglasite njenu crtu elegancije.

Kuhinjsko ostrvo

Da li postoji bolji način da se postigne dramatičan efekat u vašoj kuhinji od postavljanja crnog kuhinjskog ostrva u enterijer u kome preovladava bijela boja ili obrnuto? Oštar kontrast se izuzetno dobro slaže sa drvenim elemetima, čime se postiže moderan, rafiniran izgled.

Podovi i pozadina radne ploče

Dodajte magije vašoj crno/bijloj kuhinji uključivanjem jednostavne, ali vizuelno atraktivne pozadine radne ploče u enterijer kuhinje. Odlučite se za stakleni panel u nijansama crne, sive ili bijele, ili boju uskladite sa radnim pločama vaše kuhinje. Prilikom odabira podnih obloga za kuhinju, opredijelite se za prirodni kamen, kao što je granit, škriljac, mermer ili travertin.

Stvorite interesantnu tačku u prostoru

Kako biste izbjegli da vaša potpuno crna ili potpuno bijela kuhinja izgleda monotono, stvorite neku interesantnu tačku stavljanjem akcenta na jedan od vaših kuhinjskih zidova. Učinite da privlači pažnju time što ćete ga obojiti na drugačiji način. To može da bude diskretnija varijanta, kao što je crni zid u bijeloj kuhiniji a možete odabrati i neku živu boju. Također, možete istaći zid teksturom, odabrati na primjer, keramičke pločice, ciglu ili kamen kao dekorativni element. 

Jednostavna ali kreativna rješenja

Dodajte živost svojoj crnoj ili bijeloj kuhinji tako što ćete u dizajn kreativno uključiti hranu umjesto da ona bude sakrivena u frižideru. Igrajte se sa drvenim ili minimalistički-staklenim posudama ili žičanim korpama ili izložite voće i povrće u dekorativnim teglama.

 

Magično jednostavna, jednostavno lijepa Gorenje by Ora ïto kuhinjski aparati

Otkrijte novu kolekciju kuhinjskih aparata Gorenje by Ora ïto, dizajniranih u skladu sa ïto konceptom „simplexity“ koji se ogleda u stvaranju harmonije između kompleksnosti funkcija aparata i jednostavnosti njegovog korištenja. Dostupna u bijeloj i u crnoj boji, elegantna minimalistička linija kuhinjskih aparata Gorenje by Ora ïto vizualno unapređuje svaku kuhinju.

Možda biste željeli pročitati: