Vodič bez drame za odabir najboljeg kućanskog aparata za svoj prvi dom - Gorenje

Vodič bez drame za odabir najboljeg kućanskog aparata za svoj prvi dom

DOM SIMPLIFIED
18.9.2019

Jedan od najuzbudljivijih aspekata u dekorisanju svog prvog doma je odabir kućanskih aparata. Imati potpuno opremljenu kuhinju gdje možete ugostiti i kuhati za svoju porodicu i pripremiti večere za prijatelje je važan dio tog puta, ali ponekad može biti i naporno zbog prevelikog izbora na tržištu.

1. Pametna priprema. Prije odlaska u salon, provjerite svoj budžet i napravite listu funkcija koje tražite kod aparata, kao što je energetska efikasnost, funkcionalnost i prostranost. Nemojte biti povedeni novijim proizvodima i birajte respektabilne i dobro stojeće robne marke prije nego primamljive cijene. Time ćete izbjeći stalne troškove popravki i nedostataka koji se mogu pojaviti.

2. Da li će odgovarati? Bez obzira koji aparat da kupujete, izmjerite prostor koji imate predviđen za aparat. Potom ponovo izmjerite. Na ovaj način, kada odete u salon, nećete gubiti vrijeme na aparatima koji vam ne odgovaraju dimenzijama. Osim prostora u vašem domu gdje bi trebali smjestiti aparat, potrebno je da vodite računa i o otvorima vrata, stepenica i hodnika, kako biste izbjegli neprijatnosti i iznenađenja tokom isporuke.

 

Ukoliko imate ograničen prostor, dobra vijest je da danas aparati imaju veliki kapacitet i imaju bolje performanse i funkcije nego prije, zato manje prostora ne znači da ćete morati žrtvovati neku karakteristiku ili estetiku.

3. Odlučite se za izgled koji ćete odabrati. Imajte na umu da ćete svoj odabrani aparat gledati nekoliko godina, zato nemojte birati neki loš dizajn ili boje koje neće biti u modi uskoro.  Dotjerani i minimalistički dizajnirani aparati su obično bolji izbor jer se jednostavno uklapaju u bilo koji stil kuhinje, uključujući i moderne i tradicionalne.

4. Ploča i kuhinjska napa. Vaša prva kuhinja treba definitivno dobru ploču za kuhanje, bilo idnukcijsku, staklokeramičku ili plinsku. Odlučite se za visoku efikasnost i jednostavno korištenje sa karakteristikama poput automatskog prepoznavanja posuda i pametnih senzora. Također, dobra kuhinjska napa za ventilaciju koja je jednostavna za čišćenje će omogućiti da  pripremite večeru kod kuće bez drame. Prije kupovine, provjerite da li imate odvod u svojoj novoj kuhinji. Ukoliko nemate, morate odabrati kuhinjsku napu sa recirkulacijom.

5. Frižider. Prilikom kupovine frižidera, prvo želite odlučiti da li želite samostojeći ili ugradbeni. Ugradbeni frižider je neprimjetan, dok samostojeći je jednostavniji za premještanje i obično ima veći kapacitet. Sljedeća stvar koju trebate uzeti u razmatranje su karakteristike. Frižider ne samo da čuva vaše namirnice od propadanja i kvarenja - to je jedan od nekoliko aparata u vašem domu koji radi svo vrijeme. Odlučite se za energetski najefikasnijeg sa pametnim karakteristikama koje će vašu hranu i namirnice čuvati svježim i organizovanim. Karakteristike kao što su AdaptTech, na primjer, mogu predvidjeti kada otvarate najčešće vrata frižidera i smanjiti dodatno unutrašnju temperaturu, dovoljno da se smanje termalni šokovi za hranu i kako bi se postigla maksimalna svježina.

6. Mašina za pranje posuđa. Sa mašinama za pranje posuđa, odlučite se za one tihe sa dosta prostora. Današnje mašine za pranje posuđa koriste jonizator kako bi eliminisale neprijatne mirise i kako bi posuđe bilo savršeno suho tako što će ispustiti preostalu paru nakon što završi sa pranjem, zato se potrudite da provjerite šta se sve nudi na tržištu. Investiranje u model sa automatiziranim programima koji prilagođavaju cikluse pranja prema nivou zaprljanosti vašeg posuđa će dodatno olakšati vaše pranje posuđa.

7. Pećnica i mirkovalna pećnica. Kada govorimo o pećnicama i mikrovalnim pećnicama, čišćenje može ponekad postati dramatično. Odabirom aparata koji ima neku vrstu programa za samočišćenje će značajno uštediti vrijeme za čišćenje i održati izgled vašeg aparata kao novog u godinama koje dolaze. A ako niste neko ko se može nazvati profesionalnim kuharom, pećnica sa prethodno podešenim programima pečenja može se pokazati korisnom jer automatski bira odgovarajuća podešenja za svaku vrstu jela, što će vas učiniti kuharskom zvjezdom.

Život ponekad može postati dramatičan. Zato na svu sreću Gorenje Simplicity kućanski aparati dolaze potpuno bez drame sa savršenim dizajnom, bezprijekornim korisničkim iskustvom i nevjerovatnom vrijednošću za uloženi novac:

  • Adaptirajuća tehnologija koja prepoznaje korisničke potrebe i navike
  • Automatski programi koji donose savršene rezultate svaki put
  • Intuitivno upravljanje u jednom koraku koje omogućava jednostavno korištenje kako za iskusne tako i za korisnike početnike

Dostupni u crnoj ili bijeloj boji, klasičnim bojama koje nikada ne izlaze iz mode.

Možda biste željeli pročitati: