Zamijenite ljetni odmor ostankom kod kuće - Gorenje

Zamijenite ljetni odmor ostankom kod kuće

DOM SIMPLIFIED
29.5.2020

Ukoliko vam nije dozvoljeno da odete na godišnji odmor, neka ljetni odmor dođe kod vas. Nije nikakva tajna da okolina utiče na naše zdravlje. Također nema sumnje da destinacije za godišnji odmor imaju pozitivan uticaj na naše tijelo i dušu. Međutim, ukoliko je odlazak na godišnji odmor upitan ovog ljeta - iz bilo kojeg razloga - možete još uvijek organizovati godišnji odmor u svom domu. Provjerite sljedećih nekoliko ideja.

Dekoracijski elementi koji će vas odvesti na egzotična mjesta

Najjedjostavniji način da prizovete atmosferu godišnjih odmora u svoj dom je da se prisjetite svojih omiljenih destinacija. Samo pomislite o njima na trenutak. Stol i stolica od trske će usmjeriti vaš um na plažu, školjke, morsku zvijezdu... Slični ukrasi postavljeni na vidno mjesto će vas podsjetiti na more. Možete napraviti i dodatni korak  i uokviriti neke detalje sa prijašnjih odmora i pretvoriti ih u pravo umjetničko djelo kojim istovremeno ukrašavate svoj dom ljetnim nijansama.

 

Miris odmora

Koji je najlakši način da evocirate uspomene na odmor? Pobrinite se da imate odgovarajući miris na svom mjestu, mirise koji podsjećaju na mjesta koja vas odmaraju i relaksiraju. Predlažemo da upotrijebite esencijalna ulja koja emituju mirise poput onih koje osjetite tokom odmora: borovina, kokos, tropsko voće, ili ako ste ljubitelj planina, a manje ljubitelj mora, aromu smreke.

Transformišite svoj krevet u hotelski

Ima nešto posebno u hotelskim krevetima. Posteljina je više ugodna i jastuci su mekši. Zato je lijepo uskočiti na njih i zaboraviti na sve brige na nekoliko trenutaka. Zbog toga, trebate stvoriti takvu atmosferu u svom kućnom krevetu. Kupite nekoliko kvalitetnih prekrivača, nekoliko dodatnih mekanih jastuka, i uredite svoj krevet poput profesionalca - sa savršeno urednim ivicama, baš kao što ste navikli prilikom odsjedanja u hotelu.

Kada vaše kupatilo postane wellness centar

Nema razloga da ne uživate u svom kupatilu. Tokom čitave godine, a posebno tokom ljeta. Pretvorite ga u wellness centar. Započnite tako što ćete promijeniti tuš nastavak sa novim (koji ima više opcija prskanja vode), napravite kupku sa mirisima mora i solju. Možete staviti i nekoliko detalja sa prijašnjih odmora u vaše kupatilo, kao što su udobne prostirke i naravno mekani peškiri i mirisne svijeće. Ugođaj kod kuće može početi - uživajte kao što biste to radili na pravom godišnjem odmoru.

Pustite prirodu u svoj dom

Samo posmatranje zelenih biljki kako rastu automatski poboljšava naše zdravlje i raspoloženje. Zbog toga, savjetujemo vam da napravite prostor za prirodu u udobnosti svog doma. Postavite biljke i drvene detalje oko kuće, napunite vaze ljetnim buketima, i otvorite prozore rano ujutro i kasno naveće, kada prođu vreline. Svjež zrak, također pravi čuda.

Uživajte u svom odmoru kod kuće!

GardenFresh kombinovani frižideri. Pravi za tebe.

Odabir novog kombinovanog frižidera traži veliku posvećenost. Možda ćete željeti jednog koji će osvježavati duže vremena, ili jednog koji će se prilagoditi svim vašim potrebama. Sa naprednim karakteristikama, koje će omogućiti svježinu prilagođenu vašim zahtjevima, GardenFresh je onaj kojeg ste oduvijek tražili.

  • AdaptTech - prilagođava temperaturu vašim navikama korištenja i produžava svježinu vaših namirnica
  • IonAir with MultiFlow 360° - jonizirani zrak odstranjuje neprijatne mirise i održava hranu u savršenom obliku
  • Convert FreshZone - pretvara ladicu za meso kako biste u njoj mogli čuvati voće i povrće svježim duži period

Možda biste željeli pročitati: