Da li znate pravilno rukovati sa hranom? - Gorenje

Da li znate pravilno rukovati sa hranom?

HRANA SIMPLIFIED
21.3.2018

Za mnoge ljude kuhinja je najvažniji dio doma. To je mjesto gdje započinjete svoj dan, sa doručkom i gdje pripremate večeru za svoju porodicu. Međutim, postoji i opasnost u kuhinji - da zbog nepravilnog rukovanja hranom, u najgorem scenariju, dođe do trovanja hranom. Zato je izuzetno važno da naučite pravilno rukovati sa hranom. Ispod možete pronaći neke korisne savjete koji će vašu kuhinju učiniti ugodnom i sigurnom.

1. Uvijek perite ruke kada rukujete sa hranom.

2. Namirnice životinjskog porijekla, povrće i voće su najpogodniji za razvoj toksina i bakterija. Uvijek ih držite odvojene od ostalih namirnica u frižideru, i koristite različite daske za rezanje istih.

3. Hrana se nikada ne bi trebala čuvati u toplim prostorijama predugo jer to omogućava da se razviju bakterije i da se dalje šire. Održavajte vaš frižider i zamrzivač čistim i na pravilnim temperaturama (frižider ispod 6 °C i zamrzivač na -18 °C).


4. Sve ostatke hrane ostavite u manje posudice što će pomoći da se brže ohlade. Kutijce sa ostacima hrane stavite u frižider ili zamrzivač 2 sata nakon kuhanja.

5. Ukoliko ste u dilemi da li je nešto još uvijek jestivo ili nije, nemojte rizikovati - bacite hranu koja se možda pokvarila.

Dodatna svježina, dodatni vitamini: NatureFresh ugradbeni kombinovani frižideri

Kada govorimo o proizvodnji hrane koja je svježa, puna okusa i bogata hranjljivim sastojcima, priroda zna šta je najbolje. To je i razlog zašto novi NatureFresh ugradbeni kombinovani frižideri Gorenje oponašaju prirodne uslove održavanjem procesa fotosinteze, kontrolisane vlažnosti i proizvodnje svježeg zraka.

Dodatno, Gorenje NatureFresh ugradbeni kombinovani frižideri imaju izuzetno visoke energetske razrede, koji se kreću od A+ do A+++ i njihova modularnost i fleksibilan dizajn će se pobrinuti da se savršeno ukope u svaki životni stil.


Možda biste željeli pročitati: