Za mnoge ljude kuhinja je najvažniji dio doma. To je mjesto gdje započinjete svoj dan, sa doručkom i gdje pripremate večeru za svoju porodicu. Međutim, postoji i opasnost u kuhinji - da zbog nepravilnog rukovanja hranom, u najgorem scenariju, dođe do trovanja hranom. Zato je izuzetno važno da naučite pravilno rukovati sa hranom. Ispod možete pronaći neke korisne savjete koji će vašu kuhinju učiniti ugodnom i sigurnom.
1. Uvijek perite ruke kada rukujete sa hranom.
2. Namirnice životinjskog porijekla, povrće i voće su najpogodniji za razvoj toksina i bakterija. Uvijek ih držite odvojene od ostalih namirnica u frižideru, i koristite različite daske za rezanje istih.
3. Hrana se nikada ne bi trebala čuvati u toplim prostorijama predugo jer to omogućava da se razviju bakterije i da se dalje šire. Održavajte vaš frižider i zamrzivač čistim i na pravilnim temperaturama (frižider ispod 6 °C i zamrzivač na -18 °C).