Savjeti za kuhanje bez drame - Gorenje

Savjeti za kuhanje bez drame

HRANA SIMPLIFIED
18.9.2019

U svijetu u kojem se sve rješava produktivnošću i upravljanjem vremena, može biti izazov kako ostati motivisan za pripremu novih i uzbudljivih jela svakog dana. Sve što je potrebno je jedan iscrpljujući dan na poslu i teško je ne odoliti i ne naručiti jelo umjesto skuhati ga za sebe. Ali sa našom kolekcijom savjeta, domaće pripremljena jela će biti brža od vaše odluke da naručite italijansku ili kinesku hranu.

1. Organizujte svoj špajz ili ostavu. Možete pojednostaviti kuhanje samo time što ćete zadržati sastojke koje volite i koje redovno koristite. Obnovite zalihe žitarica, mahunarki, riže, tjestenine i mesa kako biste mogli pripemiti nekoliko jela.

Uvijek možete čuvati pri ruci grah u konzervi ili slanutak za brzo pripremljena dodatna jela. Očistite sastojke kojima je istekao rok i donirajte one koje ste sigurni da nećete koristiti.

2. Pronađite recepte za jela u jednoj posudi koja volite. Bilo da je to povrtni rižoto ili pileći kari, možete uštediti na vremenu pripreme i eliminisati većinu čišćenja tako što ćete sve ubaciti u jednu posudu.

 

Ploča za kuhanje koja automatski prepoznaje veličinu posude i spaja zone za kuhanje ukoliko je potrebno može dodatno olakšati proces kuhanja, a ako članovi porodice jedu u različito vrijeme, možete koristiti funkciju StayWarm koja će održati jelo toplim na konstantnoj temperaturi.

3. Neka vaša kuhinja radi umjesto vas. Ukoliko često ponavljate svoje omiljene recepte, pametna pećnica ili mikrovalna pećnica može vas poštediti napora da uvijek birate podešenja. Jednom kada pripremite svoj recept hljeba sa bananom, vaša pećnica će zapamtiti podešenja koja ste koristili i predložiti ih naredni put.

4. Planirajte obroke i pripremite ih unaprijed. Pokušajte osmisliti grubu ideju vaših sedmičnih obroka i napravite nabavku prema njoj.

Iskoristite posebne prostore u frižideru, kao što su ladice za povrće ili ladice za meso i ribu kako bi vaše namirnice zadržale sve nutritivne sastojke i kako bi se usporilo propadanje namirnica.

Zamrzavanje je također dobra opcija za one dane kada nemate dovoljno energije da se bavite pripremom jela.

5. Začinite svoj život. Začini su odličan način da date ukus jelima bez da povećate kalorije ili pretjerate sa kremom, soli, putera ili šećera.

Pronađite ih nekoliko koji su komplementarni sa vašim omiljenim vrstama mesa i povrća i držite ih u vašem stalku začina.

Svježe uzgojeni začini mogu oživjeti osnovna jela i učiniti ih zabavnijim i zanimljivijima.

6. Čistite dok kuhate. To je posebno korisno u manjim kuhinjama, ali ovaj savjet će vam uštediti vrijeme bez obzira na prostor koji imate dostupan. Dok se hrana kuha, smjestite posude za mjere u mašinu za pranje posuđa, stavite sastojke na mjesto i obrišite radne površine.

Jednostavna za čišćenje pećnica i mikrovalna pećnica će smanjiti potrebno vrijeme za čišćenje značajno i pobrinite se da ga nikad ne preskočite.

Potražite opcije koje nisu štetne za okolinu i koje koriste vodu za omekšavanje mrlja i olakšano uklanjanje. Uživanje u jelu u čistoj kuhinji će vam dati osjećaj postignuća i motivacije za buduće kulinarske avanture.

Život ponekad može postati dramatičan. Zato na svu sreću Gorenje Simplicity kućanski aparati dolaze potpuno bez drame sa savršenim dizajnom, bezprijekornim korisničkim iskustvom i nevjerovatnom vrijednošću za uloženi novac:

  • Adaptirajuća tehnologija koja prepoznaje korisničke potrebe i navike
  • Automatski programi koji donose savršene rezultate svaki put
  • Intuitivno upravljanje u jednom koraku koje omogućava jednostavno korištenje kako za iskusne tako i za korisnike početnike

Dostupni u crnoj ili bijeloj boji, klasičnim bojama koje nikada ne izlaze iz mode.

Možda biste željeli pročitati: