Zdravi obroci koji će zadovoljiti potrebe za slatkišima vaše porodice - Gorenje
zatvori
...

Zdravi obroci koji će zadovoljiti potrebe za slatkišima vaše porodice

HRANA SIMPLIFIED
18.6.2019

Koliko puta vam se desilo da članovi vaše porodice traže nešto slatko za pojesti? Sigurni smo da je to veoma čest slučaj. Šta kažete na zdravije zamjene za hranu sa šećerom koje možete pronaći u supermarketima? Provjerite našu listu za porodice, bez obzira na vaše umijeće i kulinarsko iskustvo. Bez obzira da li ste ljubitelj brze hrane ili entuziastični kulinarski ekspert, mi imamo ideje koje će vas inspirisati. Prijatno!

Nivo: Ljubitelj brze hrane - možete usporiti u samo nekoliko minuta

 • Orasi - možete ih uvijek sakriti na sigurnom za slučaj nužde
 • Svježe voće - jednostavno narežite jabuke na kriške i podijelite ih sa svojim najmilijima PROFESIONALNI SAVJET! Za ljetne tople dane, predlažemo vam rashlađenu lubenicu.
 • Osušeno voće - grožđice, brusnice, jabuke
 • Svježe povrće - samo se pobrinite da ga nasjećete na male komade u veličini zalogaja

PROFESIONALNI SAVJET! Možete osmisliti i umak za povrće. Šta kažete na zdravi bademov puter ili umak od avokada, luka, paradajza, čili paprike i začina?

Nivo: Entuziastični ljubitelj hrane - trebat ćete malo više vremena... ali će se isplatiti

 • Puter od jabuke i oraha - uberite nekoliko svježih jabuka i skuhajte ih dok ne omekšaju.
 • Voćni sorbe - samo operite, isjecite i zamrznite voće po vašem izboru i blenderom ih pretvorite u pire. SAVJET PROFESIONALACA! Pobrinite se da je blender dovoljno snažan da možete samljeti led
 • Domaća limunada - pomiješajte vodu, svjež limunov sok i kašiku meda. Poslužite rashlađeno sa limunom i ledom
 • Pica sa lubenicom - isjecite trokutasti komad lubenice i dekorišite sa drugim voćem. Zabava zagarantovana!
 • Voćni ražnjići - miksajte i uparite voće na štapić kako god to volite! Šta kažete na boje duge kao šema po kojoj ćete redati voće?

Nivo: Kuhinjski ekspert - ne zato što je to teško, nego što je potrebno više vremena za pripremu

 • Hljeb od banane - ko ne voli nešto poput ovoga?
 • Keksi sa medom i tahinom sa susamom - potražite ovaj recept online. Dostupni su brojni recepti
 • Vaši vlastiti ledeni sladoledi sa pravim voćem - isjecite voće na male komade i zaledite ih u tečnosti - to može biti samo voda ili sa dodatkom zdravog kondenzovanog soka. Možete eksperimentisati sa zabavnim oblicima!
 • Voćni suši - gozba za stomak i oči! Ukoliko želite da vaša porodica konzumira više voća, pokušajte sa voćnim sušijem koji sadrži omiljeno voće vaših članova porodice.  SAVJET PROFESIONALACA! Možete ih pripremiti zajedno! To je izvrstan način da provedete neko kvalitetno zajedničko vrijeme uz slatku nagradu na kraju
 • Pečena banana - ogulite bababe, isjecite ih na pola, začinite sa malo cimeta i nekoliko kapi meda i pecite 10-15 minuta dok ne dobiju zlatnu boju

Bez obzira da li preferirate pouzdanost ili krativnost u kuhinji, nije važno. Sve dok ulažete svoje srce u sve što radite za svoju porodicu, oni će to definitivno znati da cijene. Zapamtite - kada ste u dilemi, možete pronaći brojne savjete na stranci koja su u skladu sa vašim raspoloženjem i potrebama.

#Instalove

Side by Side frižideri su idealan izbor za svakoga ko želi pouzdan i efikasan način da sačuva svježinu svojih namirnica. Kombinacijom modernog dizajna, snažne tehnologije i prostrane unutrašnjosti, ovi aparati pružaju jednostavno, pristupačno i organizovano smještanje svih vaših namirnica. Nije ni čudo, što ćete se odmah zaljubiti u njih.


Možda biste željeli pročitati: