Čokoladna torta koju nije potrebno peći - Gorenje
zatvori
...

Čokoladna torta koju nije potrebno peći

HRANA SIMPLIFIED
28.5.2017

Torta u vruće ljetne dane? Što da ne, kada istu nije potrebno peći! 

Sastojci:

  • 400 g čokoladnog mlijeka
  • 400 g krem sira
  • 250 g keksa
  • 50 g putera
  • 100 ml vrhnja za šlag

Pomiješajte skupa kekse i otopljeni puter u blenderu. Pripremite koru torte u posudi za torte prečnika 20 centimetara i ostavite je u zamrzivaču pola sata. Otopite čokoladno mlijeko iznad ključale vode, dodajte krem sir i sve promiješajte. Pospite čokoladnu smjesu po ohlađenoj kori torte i ostavite da stoji u frižideru još pola sata. Poslužite sa svježim jagodama i šlagom.

Trebate osvježenje? Bez problema

Gorenje IonGeneration kombinovani frižideri i zamrzivači dizajnirani su za maksimalnu svježinu. Tehnologija IonAir sa MultiFlow 360˚ kontinuirano osvježava zrak i simulira prirodnu mikroklimu i tako obezbjeđuje savršene uslove za čuvanje namirnica. 

Sa pametnim, korisniku pogodnim funkcijama oni se besprijekorno prilagođavaju vašem životnom stilu. Bez obzira koliko često otvarate vrata frižidera, AdaptTech održava optimalnu temperaturu i održava vaše namirnice u savršenom obliku, dok  NoFrost Plus sistem hlađenja sprječava nakupljanje mraza i eliminiše potrebu za odmrzavanjem. Sada dostupni i sa integrisanom skrivenom ručkom HiddenHandle.

Možda biste željeli pročitati: