Čokoladna torta sa ostatcima riže - Gorenje

Čokoladna torta sa ostatcima riže

HRANA SIMPLIFIED
17.9.2020

Pretvorite svoje ostatke riže u ukusnu čokoladnu tortu. Torta će izdržati do 3 dana u frižideru, ali smo sigurni da će biti pojedena prije tog vremena.

Sastojci:

  • 200 g ostataka kuhane riže
  • 200 g šećera
  • 5 jaja
  • 40 g kakao-a
  • 2 čajne kašike vanilija esencije
  • 160 g mljevenog badema
  • 1 čajna kašika praška za pecivo

Preliv:

  • 200 g čokoladnog ganaša
  • 50 g svježih jagoda

Napravite pire od kuhane riže i šećera u kuhinjskom robotu. Prespite sadržaj u posudu, dodajte 5 jaja i dobro umiješajte. Dodajte 40 g kakao-a i 1 čajnu kašiku praška za pecivo, a potom 2 čajne kašike vanilija esencije i 160 g mljevenog badema. Izmiksajte dok se smjese ne objedini i prespite u kalup za torte. Pecite 40-50 minuta na 180 °C i prespite sa mješanim čokoladnim ganašom i jagodama.

 

Stvaranje uspomena: ugradbene pećnice

HomeMade oblik
Karakteristični zaobljeni oblik je jedna od najkorisnijih karakteristika Gorenje pećnica. Inspirisane tradicionalnim pećima na drva, omogućava nesmetano kruženje vrućeg zraka. Pošto se hrana zagrijava ravnomjerno sa svih strana, ona je uvijek savršeno pečena: hrskava izvana i sočna iznutra.

Možda biste željeli pročitati: