Čokoladni brauniji - Gorenje

Čokoladni brauniji

HRANA SIMPLIFIED
17.4.2019

Iskoristite ovaj recept i napravite odlične čokoladne braunije. Ovi neodoljivi kolači su jednostavni za napraviti i mogu preokrenuti vaš loš dan u dobar. Ne oklijevajte i isprobajte ih dok su još topli uz kuglu sladoleda posluženu uz kolač.

Sastojci:

  • 250 g putera
  • 250 g tamne čokolade
  • 250 g smeđeg šećera
  • 1 pakovanje vanilija šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 180 g bijelog pšeničnog brašna
  • 50 g kokosovog pudera
  • 5 jaja
  • 1 supena kašika ruma - po želji

Izmrvite crnu čokoladu na komadiće, dodajte puter i ubacite u posudu. Naspite malu šerpu do četvrtine sa toplom vodom, a potom postavite posudu sa čokoladom i puterom iznad tako da ne dodiruje vodu. Uključite lagano grijanje kako bi se puter i čokolada otopila, i povremeno promiješajte.

Umutite jaja, šećer i sol dok ne postanu kompaktni i kremasti. Uspite rashlađenu smjesu čokolade preko musa od jaja, i potom pomiješajte lagano lopaticom. Dodajte šećer, brašno i kokosov puder i lagano promiješajte. Za poseban ukus možete po želji ubaciti supenu kašiku ruma. prespite mješavinu u namašćen pleh za pečenje.

Zagrijte pećnicu na  170 °C (sa ventilatorom) i pecite 30 minuta. Pustite da se ohladi prije rezanja. Možete poslužiti sa ili bez sladoleda.

Stvaranje uspomena: ugradbene pećnice

HomeMade oblik
Karakteristični zaobljeni oblik je jedna od najkorisnijih karakteristika Gorenje pećnica. Inspirisane tradicionalnim pećima na drva, omogućava nesmetano kruženje vrućeg zraka. Pošto se hrana zagrijava ravnomjerno sa svih strana, ona je uvijek savršeno pečena: hrskava izvana i sočna iznutra.

Možda biste željeli pročitati: