Fritata sa gljivama i slaninom. - Gorenje

Fritata sa gljivama i slaninom

HRANA SIMPLIFIED
21.3.2018

Gljive, slanina i sir? Ova fritata je odličan izbor za nedjeljni brunch ili jednostavnu sedmičnu večeru.

Sastojci

  • 8 jaja
  • 300 g gljiva
  • 100 g sira
  • 50 g slanine
  • ½ peršuna

Lagano umutite jaja. Nasjeckajte sve gljive i peršun. Listove slanine savijte u rolnu i isjecite. Ispržite nasjeckanu slaninu u tavi 2 minute, potpom dodajte umućena jaja preko slanine. Dodajte gljive i sir i kuhajte 15 minuta na srednjoj temperaturi. Okrenite fritatu i kuhajte dodatnih 4 minute na drugoj strani. Začinite isjeckanim peršunom.

Pokažite svoju kreativnost

Kuhanje poput šefova kuhanja može biti jednostavno. Sve što je potrebno je kreativna iskra jer sve ostalo će uraditi Gorenje plinske ploče za kuhanje. Sa svojom velikom površinom, snažnim plamenicima i naprednim karakteristikama, one nude pomoć u najuzbudljivijim kulinarskim poduhvatima.

Možda biste željeli pročitati: