Hrskava piletina sa medom i bijelim lukom - Gorenje

Hrskava piletina sa medom i bijelim lukom

HRANA SIMPLIFIED
18.10.2018
Ko kaže da je piletina dosadno jelo? Ovi slatko-slani pileći zalogaji su puni okusa i savršeno ugodna hrana.

Sastojci:

  • 1 kg pilećih bataka
  • 100 ml meda
  • 2 supene kašike sirćeta od riže
  • 2 supene kašike soja sosa
  • 2 supene kašike praška bijelog luka

    U maloj posudi pomiješajte med, bijeli luk, sirće i soja sos. Promiješajte dobro, dodajte malo vode po potrebi. Postavite pileće meso na kožicu na posudi za pečenje i pospite sos slobodno po svakom komadu. Stavite sve sastojke u pećnicu i pecite na 180 °C 50 do 60 minuta.
Dok se piletina peče, pospite je jednom ili dvaput sa ostatkom sosa.

Vlastita tvornica savršenih okusa: ugradbene pećnice

HomeMade oblik Karakteristična zaobljeni oblik je jedna od najkorisnijih karakteristika Gorenje pećnica. Inspirisane tradicionalnim pećima na drva, one omogućavaju nesmetano kružno kretanje vrućeg zraka. Pošto se hrana ravnomjerno zagrijava sa svih strana, hrana je uvijek savršeno zapečena: hrskava izvana i sočna iznutra.

Možda biste željeli pročitati: