Omlet sa slaninom - Gorenje

Omlet sa slaninom

HRANA SIMPLIFIED
20.3.2019

Omlet je uvijek bio jednostavan za pripremu. Sa klasičnim prženim sastojcima, kao što su šunka/slanina ili sir, ovaj obrok spremljen u jednoj posudi u pećnici će nahraniti vaša nepca ujutro, kao branč ili brzo spremljena večera. Predlažemo da ga poslužite uz salatu.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 1 prstohvat soli
  • 1 prstohvat bibera
  • 3 lista narezane dimljene slanine/šunke
  • 20 g narendanog sira

Umiješajte i začinite jaja sa solju i biberom. Nasjeckajte slaninu/šunku na male komade i dodajte ih u jaja. Dodajte narendani sir. Prespite smjesu jaja u vatrostalnu posudu za kuhanje u pećnici.

Ukoliko ste ponosni vlasnik Gorenje kombinovane pećnice samo uključite AutoProgramme za omlet, ili ga jednostavno skuhajte na pari 15 minuta na 100 °C. Ili jednostavno prethodno zagrijte svoju pećnicu na 200 °C i pecite 20 minuta dok ne dobije formu i zlatnu boju. Poslužite jelo i uživajte. Možete nam se zahvaliti kasnije.

Izvor delicija, zdravlja i okusa: ugradbene parne pećnice

Kuhanje na pari je jedan od najzdravijih metoda kuhanja. Toplota se mnogo brže prenosi na hranu, tako da umjesto isušivanja jela para zadržava vlažnost, zadržava više okusa i više nutritivnih vrijednosti. Kuhanje na pari zadržava važne minerale i vitamine dok istovremeno održava ukus i intenzitet okusa, teksturu i boju. Dodatno, hrana ostaje sočna i mekana.

Možda biste željeli pročitati: