Penne tjestenina sa patlidžanom

HRANA SIMPLIFIED
19.2.2018

Ova začinjena tjestenina je savršen izbor kada ste pod pritiskom vremena ali ipak želite da pojedete nešto zdravo i ukusno.

Sastojci

  • 300 g tjestenine penne
  • 2 patlidžana
  • 400 ml nasjeckanog šljivastog paradajza
  • 3 čehne bijelog luka
  • 2 ljute papričice

Isjecite patlidžan i blanširajte ih u ključaloj vodi 5 minuta. Blanširanje će omekšati patlidžan, i učiniti ga dodatno mekim. Skuhajte tjesteninu prema uputama sa pakovanja. Narežite ljute papričice na male komade, izbacite sjeme za manju ljutoču. Ogulite i narežite čehne bijelog luka. Zagrijte tavu, dodajte 2 supene kašike maslinovog ulja. Ispržite patlidžan i bijeli luk, dodajte so i biber. Dodajte ljute paprričice i nasjeckani šljivasti paradajz. Na kraju dodajte skuhanu tjesteninu, pomiješajte i pržite 5 minuta.


Pokažite svoju kreativnost

Kuhanje poput šefova kuhanja može biti jednostavno. Sve što je potrebno je kreativna iskra jer sve ostalo će uraditi Gorenje plinske ploče za kuhanje. Sa svojom velikom površinom, snažnim plamenicima i naprednim karakteristikama, one nude pomoć u najuzbudljivijim kulinarskim poduhvatima.

Možda biste željeli pročitati: