Ova začinjena tjestenina je savršen izbor kada ste pod pritiskom vremena ali ipak želite da pojedete nešto zdravo i ukusno.
Sastojci
- 300 g tjestenine penne
- 2 patlidžana
- 400 ml nasjeckanog šljivastog paradajza
- 3 čehne bijelog luka
- 2 ljute papričice
Isjecite patlidžan i blanširajte ih u ključaloj vodi 5 minuta. Blanširanje će omekšati patlidžan, i učiniti ga dodatno mekim. Skuhajte tjesteninu prema uputama sa pakovanja. Narežite ljute papričice na male komade, izbacite sjeme za manju ljutoču. Ogulite i narežite čehne bijelog luka. Zagrijte tavu, dodajte 2 supene kašike maslinovog ulja. Ispržite patlidžan i bijeli luk, dodajte so i biber. Dodajte ljute paprričice i nasjeckani šljivasti paradajz. Na kraju dodajte skuhanu tjesteninu, pomiješajte i pržite 5 minuta.