Uredu, januar je, vrijeme da se pojede nešto zdravo. S ciljem da se izgradi solidan imuni sistem i da se sačuvate od virusa, hrana koju konzumirate bi trebala da sadrži vitamine i minerale. Isprobajte ovaj povrtni suffle koji je odličan obrok za brunch ili kao lagana večera.
Sastojci:
- 3 jaja
- 3 tikvice
- 1 mrkva
- 2 paradajza
- 500 ml mlijeka
- 3 supene kašike bijelog pšeničnog brašna
- 1 kafena kašika soli
- 1 prstohvat bibera
- 120 g rezanog sira
Odvojite žumance i bjelance iz jaja. Umutite bjelanca sa malo tople vode. Tanko narežite povrće i prekrijte ga sa mješavinom umućenog mlijeka i žumanaca, brašna, soli i bibera. Nježno prebacite u umućena bjelanca. Prespite smjesu u zamašćenu posudu za pečenje i pospite sir po vrhu. Ukoliko ste ponosni vlasnik Gorenje kombinovane parne pećnice, jednostavno pokrenite automatski program za povrtni suffle. Ukoliko niste, uključite pećnicu na 150 °C, infra grijač sa ventilatorom, na 50 minuta.