Puslice - Gorenje

Puslice

Puslice

HRANA SIMPLIFIED
20.3.2019

Tako klasično, a opet tako jednostavan desert! Možete ih napraviti uz pomoć djece. Puslice naprosto donose proljeće i romantične momente. Slatke, lagane i lijepe za oko. Možete ih također koristiti kao ukras na torti ili drugim desertima kako biste postigli specijalni efekat.

Sastojci:

  • 3 bjelanca
  • 200 g šećera
  • 1 supena kašika limunovog soka

Umutite bjelanca dok ne postanu gusti šlag. Dodajte šećer i limunov sok dok miješate. Obložite dno tepsije sa papirom za pečenje i istisnite male podloge od smjese za puslica na njega. Prespite smjesu u vrećicu za kolače sa nastavcima za kružne ili zvjezdaste oblike. Formirajte ukrasne oblike puslica na podlogama koje ste ranije napravili na papiru za pečenje.

Pecite na 80 °C, sa gornjim i donjim grijačem, 120 minuta. Ostavite ih da se ohlade potpuno na papiru za pečenje. Čuvajte ih na sobnoj temperaturi u zatvorenoj posudi.

Ovi hrskavi i ukusni slatkiši su lagani i zračni, tako da ćete poželjeti da ih napravite uskoro. Veoma lijep način da proslavite dolazak prolječa ako nas pitate. I zašto ih ne napraviti sa malim doradama. Možete ih jednostavno obojiti ili dodati neki okus tako što ćete dodati u smjesu jestivu boju ili ekstrakt prilikom miješanja bjelanaca.

Vlastita tvornica savršenih okusa: ugradbene pećnice

HomeMade oblik Karakteristični zaobljeni oblik jedna je od najznačajnijih karakteristika Gorenje pećnica. Inspirisana tradicionalnim pećima na drva, ona omogućava slobodno kretanje vrućeg zraka. Pošto se hrana zagrijava ravnomjerno i sa svih strana, ona je uvijek savršeno pečena: hrskava izvana i sočna iznutra.

Možda biste željeli pročitati: