Riba na žaru za laganu ljetnu večeru - Gorenje

Riba na žaru za laganu ljetnu večeru

HRANA SIMPLIFIED
10.2.2017
Riba na žaru je savršena ljetna hrana, jer je lagana, svježa i ukusna. Ovaj zdravi mediteranski obrok je savršen zbog svoje male količine masnoća i kalorija, te se može poslužiti kao večera koja će odmah pokrenuti vaše raspoloženje kao tokom godišnjeg odmora. Evo jednog od naših omiljenih recepata, koji se priprema brzo i služi kao sasvim lagani ljetni obrok.

Sastojci
  • 2 pastrmke
  • 1 čehna bijelog luka
  • peršun
  • 2 supene kašike maslinovog ulja
  • 1 prstohvat ruzmarina
  • Sol, biber

Očistite ribu i posušite je sa papirnim ručnikom. Pouljite ribu i žičanu rešetku iz pećnice. Premažite unutrašnjost ribe sa solju i začinima. Pecite na žaru 23 minute na 210  °C, okrenite je poslije 15 minuta. Poslužite sa krompirom ili grilovanim povrćem, ili je uparite sa jednostavnom zelenom salatom za još lakši obrok.

Vlastita tvornica savršenih okusa: ugradbene pećnice

HomeMade oblik
je karakteristični zaobljeni oblik koji predstavlja jednu od najkorisnijih karakteristika Gorenje pećnica. Inspirisane tradicionalnim pećima na drva, on omogućava da se vruć zrak kreće slobodno. Pošto se hrana zagrijava ravnomjerno sa svih strana, ona će uvijek biti savršeno pečena: hrskava izvana i sočna iznutra.

Možda biste željeli pročitati: