Sufle od jagoda - Gorenje

Sufle od jagoda

HRANA SIMPLIFIED
4.2.2021

Ovaj ukusni i oku privlačan desert može biti nešto čime biste mogli iznenaditi osobu koju volite. Samo nekoliko sastojaka i jednostavna priprema mogu napraviti magičan trik. Poslužite na stolu za taj specijalni dan i posmatrajte njihove pozitivne reakcije.

Sastojci:

  • 150 g sitnog šećera
  • 300 g gnječenih jagoda
  • 15 g kukuruznog brašna
  • 3 bjelanca

Zagrijte pećnicu na 190 °C. Namažite keramičke posudice za pečenje otopljenim puterom. Prekrijte unutrašnje stranice sa fino mljevenim šećerom i odstranite ostatak šećera iz posudica. Postavite posudice u zamrzivač i pustite da odstoje dok vam ponovo ne zatrebaju. Napravite bazu od jagoda. Uspite 150 g. pirea od gnječenih jagoda u malu posudu. Dodajte 70 g fino mljevenog šećera. Pomiješajte, podgrijte i pustite da se krčka jednu minutu. U međuvremenu u odvojenoj posudi pomiješajte kukuruzni škrob i 3 supene kašike vode dok se isti ne otopi i dodajte mješavinu kukuruznog škroba u pire od jagoda. Kuhajte na nižoj temperaturi 5 minuta dok se smjesa ne zguša i stalno miješajte. Pustite da se osnova od jagoda ohladi na temperaturu prostorije. Dodajte bjelanca i postepeno dodajite 80 g fino mljevenog šećera. Dobro umutite. Dodajte 80 g voćne osnove u posudu i dodajte 1/3 umiksanih puslica i dobro promiješajte. Postepeno prespite i ostatak smjese za puslice. Prespite smjesu u vrećicu za kolače, ispunite posudice za pečenje do vrha i napravite da budu ravnomjerno popunjene.  Pređite nožem preko rubova kako biste odstranili viškove iz posudica. Pecite sufle 10 minuta, izvadite ih iz pećnice, pospite preko ostatkom pirea od jagoda i svježim jagodama. Poslužite odmah.

Indukcijske ploče u ritmu sa vašim sitlom kuhanja

Bilo da pripremate obrok za sebe ili da kuhate za cijelu porodicu, Gorenje OmniFlex indukcijske ploče donose potpuno pojednostavljeno kulinarsko iskustvo svaki put. Sa brojnim fino uštimanim karakteristikama koje olakšavaju vašu interakciju sa površinom za kuhanje, priprema jela nikada nije bila toliko jednostavna, intuitivna i pouzdana.

Možda biste željeli pročitati: