8 brilijantnih trikova koji olakšavaju peglanje - Gorenje

8 brilijantnih trikova koji olakšavaju peglanje

KUĆNE OBAVEZE SIMPLIFIED
17.7.2019

Peglanje - ili ga volite ili mrzite. To je definitivno kućni zadatak koji vam može uzeti jako puno dragocjenog vremena. Pogledajte nekoliko trikova koji će olakšati ovaj posao i pružiti vam više vremena za odmaranje.

1. Prvo i najvažnije, protresite i istisnite zrak iz odjeće koju ste tek izvadili iz mašine za pranje. Na ovaj način, neke odjevne predmete nećete morati ni peglati. Jednostavno izravnavanje prije sušenja će napraviti čudo kod nekih odjevnih predmeta.

2. Počnite sa peglanjem najosjetljivijih predmeta odjeće i završite sa onima kojima je potrebna najveća temperatura. Na ovaj način nećete morati mijenjati temperature, nego će se ona sama stepenasto povećavati.

3. Šta kažete na peglanje vaše odjeće sa samo jedne strane? Ukoliko je dovoljno da vaša odjeća izgleda dobro nakon peglanja sa jedne strane, zašto se zamarati sa peglanjem sa druge strane. Na ovaj način, možete sačuvati odjevne predmete da traju duže.

4.  Kada god je to moguće, peglajte odjevne predmete sa unutrašnje strane. To će pomoći da vaša odjeća zadrži nov izgled.

5. Ukoliko se dogodi da imate nezgodan nabor koji je teško izravnati, koristite malo vode i sirćeta pomiješanog u omjeru 1:1.

6. Prekrijte stalak za peglanje sa aluminijskom folijom. Folija je odličan čuvar toplote, a peglanjem sa jedne strane, pobrinut ćete se da i druga strana bude ispeglana.

7. Razmislite o investiranju u mašinu za pranje rublja sa tehnologijom pare. Tretman parom će omekšati vlakna i smanjiti nabore.

8. Ukoliko se dogodi da malo zagorite svoju odjeću, sirće će pomoći da očistite mrlju. Samo ne zaboravite da ga isperete hladnom vodom.

Gorenje WaveActive mašine za pranje rublj su napravljene da sav prljavi posao završe na efikasan, jednostavan i ekološki prihvatljiv način.

WaveActive karakteristike pranja donose savremenu tehnologiju pranja:

  • Jedinstveno dizajnirani bubanj sa specijalnim valovitim 3D rebrom za najnježniji tretman tkanina
  • IonTech koji koristi jone, i tako omogućava optimalne rezultate pranja
  • SteamTech efikasno namakanje i razbijanje zaprljanja

Možda biste željeli pročitati: