Cool odjeća, za Cool ljeto - Gorenje

Cool odjeća, za Cool ljeto

DOM SIMPLIFIED
27.6.2018

Sunčani ljetni dani nas naprosto zovu da provodimo što više vremena vani. Ali kako ostati rashlađen na toploti? Sve zavisi od tkanine koju nosite.

Pamuk: Najčešće upotrebljavana prirodna tkanina. Mekana je, apsorbuje vlagu i tekstil koji je prozračan, omogućava cirkulaciju zraka, tako da je uvijek dobar odabir za nadolazeće ljeto. Dodatno brzo se suši i ima anti alergijska svojstva.

Lan: Odjeća od lana je izuzetno prozračna i apsorbirajuća. Njena jedina mana je što se brzo gužva, tako da nije odgovarajuća za formalne prilike i događaje. 

Svila: Manje prozračna u poređenju sa pamukom i lanom, ali ipak odličan odabir za sređivanje tokom ljetnih dešavanja. Samo imajte na umu da ne oblačite odjeću izrađenu od teže svile.

Viskoza: Jedni kažu da je viskoza dobra za ljeto, dok drugi je i ne vole zbog svoje sintetičke prirode. Bez obzira na vaš odabir, ovaj materijal je mekan, gladak i ugodan.

Izbjegavajte: Sintetičke tkanine, kao što su poliester i najlon. Nemojte birati tkanine koje su vodootporne i koji će vas preznojiti tokom ljetnih vrućina.


Život je komplikovan. Učinimo održavanje rublja jednostavnim.


Nove Gorenje WaveActive mašine za pranje i sušenje rublja kombinuju novu tehnologiju sa jednostavnim načinom rada i visoku energetsku efikasnost.

Unikatno dizajnirani WaveActive bubanj sa specijalnim 3D valovitim rebrom omekšava vlakna i obezbjeđuje savršeno čisto i suho rublje koje skoro nije potrebno peglati. Tako da možete posvetiti vrijeme stvarima koje su vam zaista važne.


Možda biste željeli pročitati: