Da li trebate NoFrost frižider ili zamrzivač? - Gorenje

Da li trebate NoFrost frižider ili zamrzivač?

KUĆNE OBAVEZE SIMPLIFIED
24.6.2020
Frižideri i zamrzivači se koriste kako bi našu hranu i povrće ohladili ili zamznuli, te time očuvali upotrebnu vrijednost i posljedično nam uštedili vrijeme i novac. Međutim, ovi aparati imaju i nekoliko nedostataka, kao što su naslage leda koje se mogu stvoriti u unutrašnjosti tradicionalnih zamrzivača. Neke naslage mogu postati poprilično debele, što može rezultirati slabijim radom i većim troškovima električne energije, a da ne spominjemo da te naslage leda mogu smanjiti upotrebni prostor za čuvanje i smještanje namirnica ili onemogućiti dobro nalijeganje i zatvaranje vrata.

Kako da izbjegnete mraz i led?

Da bi vaš tradicionalni zamrzivač bio u dobrom stanju potrebno je redovno ga održavati. Morate vaš aparat barem jednom godišnje otopiti i ocijediti čim naslage leda dosegnu oko pola centimetra (ili više). Neki od ovih savjeta vam mogu pomoći da što je moguće više smanjite naslage mraza i leda:

  • Postavite zamrzivač u prostoriju sa umjerenom temperaturom. Izbjegavajte postavljanje zamrzivača u blizini izvora tople vode (bojlera) ili peći.
  • Napunite zamrzivač sa zamrznutom hranom, ali ga nemojte prepuniti. Ostavljanjem zamrzivača da bude (previše) prazan dovodi do nakupljanja mraza. Zapamtite da ostavljanje vrata također dovodi do nakupljanja leda.

  • Vlaga dovodi do pojave mraza i leda. Prije zamrzavanja bilo kojih namirnica, posušite ambalažu. Možete također prepakovati ili dvostruko zamotati namirnice koje izgledaju vlažno.

  • Budite brzi prilikom uzimanja stvari iz zamrzivača. Uzmite ono što vam treba iz zamrzivača brzo i dobro zatvorite vrata kada završite.

  • Slomljeni ili oslabljeni keder može također dovesti do nakupljanja leda. Čistite keder na mjesečnom nivou i zamijenite ga ukoliko ne naliježe kako treba.

Ovo vam zvuči naporno. Postoji li neko jednostavnije rješenje?

Drago nam je da pitate! Kupovina frižidera ili zamrzivača sa NoFrost tehnologijom će vas poštediti zamornog otapanja!

Ova savremena tehnologija sprječava nakupljanje leda i mraza na hrani u zamrzivačkom dijelu. To omogućava ekonomičan rad (pošto nema mraza, potrošnja struje ostaje niska), omogućava bolju preglednost i potpuno iskorištavanje prostora. Intenzivno kruženje hladnog zraka u vašem kombinovanom frižideru također sprječava da se namirnice lijepe jedna za drugu, tako da možete zaboraviti na "frostraciju" sa zamrznutom hraom, koja se zalijepi u jedan veliki ledeni blok. Možete zaboraviti i na otapanje i čišćenje koje bi vam oduzimalo vrijeme, što će vam donijeti uštede vremena i vaše snage.

Ipak, imajte na umu da zamrzivači bez leda su uređaji sa smanjenim potrebama za održavanjem, ali ipak nisu aparati koje nije potrebno nikako održavati. Umjesto ručnog otapanja jednom godišnje, trebali bi povremeno očistiti unutrašnjost frižidera. Predlažemo da je prebrišete sa rastvorom jedne supene kašike sode otopljne u toploj vodi, jer će to ukloniti ostatke prosutih namirnica i sve neprijatne mirise.
GardenFresh kombinovani frižideri. Pravi za tebe.
Izbor novog frižidera je veliki korak. Vama je potreban pravi, koji će dugo održati svježinu, koji će se prilagođavati svim vašim potrebama. Sa naprednim funkcijama koje osiguravaju svježinu i prate vaše potrebe, GardenFresh je pravi izbor.

AdaptTech – prilagođava temperaturu prema vašim navikama i produžava svježinu hrane
IonAir with MultiFlow 360° -  jonizirani zrak uklanja neželjene mirise i čuva hranu u savršenom stanju
Convert FreshZone – konvertuje namjenu ladice za meso, kako bi voće i povrće ostali svježi duže vremena

Možda biste željeli pročitati: