Jednom sedmično, jednom mjesečno ili jednom u par mjeseci? - Gorenje

Jednom sedmično, jednom mjesečno ili jednom u par mjeseci?

KUĆNE OBAVEZE SIMPLIFIED
14.12.2018

Da li ste se ikada zapitali koliko često biste trebali prati svoje rublje? Koliko često bi trebali prati odjeću ili neke druge tkanine? Sve zavisi od stvari koje želite da perete i koliko su zaprljane. Pročitajte sljedeće prijedloge kako bi saznali da li je jednom sedmično, jednom mjesečno ili čak i rjeđe pravi odgovor.

Posteljina. Preporučuje se da se posteljina pere najmanje jednom u dvije sedmice ili još bolje svake sedmice. Posteljina može izgledati čisto ali je puna odumrlih ćelija kože i znoja, zato je važno da se održava čistom. Pogotovo ukoliko se neko razboli ili se više znoji.

Grudnjaci. Pojedini stručnjaci savjetuju pranje vaših grudnjaka poslije svakog nošenja, dok drugi savjetuju da ih perete otprilike poslije tri do četiri nošenja, jer učestalo pranje može oštetiti osjetljive materijale i može dovesti da tkanina izgubi svoj oblik. Naravno, da učestalost pranja zavisi od nivoa aktivnosti, tako da svoje sportske grudnjake definitivno treba prati poslije svake upotrebe.

Pidžama. Sasvim je prihvatljivo da koristite vašu pidžamu nekoliko dana prije nego je operete, ukoliko se tuširate ili kupate prije nego što je obućete.

Tajice. Pranje poslije svakog korištenja će pomoći da ih ponovo oblikujete i otkloniti neželjene mirise koji se tu mogu skupiti u tako laganoj tkanini.

Traperice. Ne postoji zlatno pravilo kod traperica, ali se generalno savjetuje da se peru barem poslije što ste ih nosili četiri do pet puta - ukoliko na njima nema vidljivih mrlja naravno.

Šalovi, kape i rukavice. Većina ljudi ove predmete peru jednom ili dvaput u sezoni. Međutim, trebali biste ih prati poslije tri do pet nošenja. Ima smisla, kada malo bolje razmislite o tome: ovi predmeti su u konstantnom dodiru sa uljima kože, znojem iz glave, peruti i klicama koje pokupite rukama i sl. Zato se pobrinite da ih perete ne samo na početku i na kraju zimske sezone.

 

Gorenje WaveActive mašine za pranje rublja napravljene da obave sav prljavi posao na efikasan, jednostavan i ekološki prihvatljiv način.
 
WaveActive karakteristike mašina sadrže savremene tehnologije čišćenja:
 
  • Jedinstveno dizajnirani bubanj sa specijalnim valovitim oblikom 3D rebara za najnježniji tretman tkanina
  • IonTech koji koristi snagu jona i tako osigurava optimalne rezultate pranja
  • SteamTech efikasno namakanje i uklanjanje zaprljanja

Možda biste željeli pročitati: