Jednostavan vodič za čišćenje frižidera - Gorenje

Jednostavan vodič za čišćenje frižidera

DOM SIMPLIFIED
19.2.2018

Kada ste posljednji put očistili vaš frižider? Istraživanja su pokazala da to ne radimo toliko često koliko bi trebali, posebno kada se uzme u obzir da tu pohranjujemo našu hranu. Neuredan frižider ne samo da je neugodan za vidjeti, već može biti i pogodno mjesto za stvaranje bakterija, koje mogu izazvati ozbiljna oboljenja.

1. Napravite prostora. Izvadite sve namirnice iz frižidera i izvadite police i ladice. Ovo će olakšati čišćenje i nećete kontaminirati vaše namirnice sa deterdžentom.

2. Operite ga. Očistite sve površine, uključujući i sve kutije i udubljenja mekanom krpom koristeći mješavinu tople vode i deterdženta za suđe. Nemojte čistiti plastične materijale sa deterdžentima koji sadrže alkohol.

3. Idite tokom. Očistite kanale i otvore za vodu koja se stvara otapanjem nakupljenog leda. Možete koristiti i slamku.

4. Odmrznite ga. Otopite zamrzivački dio svaki put kada se nakupi led koji je deblji od 3-5 mm. Ili, u krajnjem slučaju, kada su ladice zamrznute. Ukoliko mrzite odmrzavati, razmislite o investiranju u NoFrost aparat, koji vam omogućava život bez nakupljenog leda u zamrzivaču.

5. Prevencija je ključna. Kako bi bili sigurni da će vaš frižider biti čist koliko god je to moguće, obrišite sve što se prospe u njemu čim prije i uvijek bacajte hranu kojoj je istekao rok trajanja.


Ali ne brinite, to nije tako zastrašujuće kao što se čini, samo slijedite ovih 5 koraka.

No Frost, No Problems: bez "frostracije” sa NoFrost kombinovanim frižiderima

Za još jednostavnije zamrzavanje hrane probajte Gorenje NoFrost kombinovane frižidere. NoFrost tehnologija ne samo da sprječava stvaranje inja na namirnicama i leda na zidovima zamrzivača, već hrana zadržava oblik u kome je bila prije zamrzavanja.

Ovo olakšava pronalaženje hrane, omogućava da hrana zadrži svoj kvalitet, boju i arome, dok se potpuno iskorištava raspoloživi zamrzivački prostor. Kombinacija intenzivne cirkulacije zraka i optimalne vlažnosti oslobađa vas problema odmrzavanja i čišćenja zamrzivača.


Možda biste željeli pročitati: