Jednostavno pakovanje - 6 koraka za relaksiranu rutinu pakovanja za put - Gorenje
zatvori
...

Jednostavno pakovanje - 6 koraka za relaksiranu rutinu pakovanja za put

DOM SIMPLIFIED
27.6.2018

Sunce sija i ljeto nam kuca na naša vrata. Odmor je na jedan korak od nas. Sve što trebate je da spakujete nekoliko osnovnih stvari i možete krenuti na put.


1. Napravite listu. Napravite jednu opštu listu osnovnih stvari koje trebate na odmoru. Onda samo dodajte odjeću i opremu koja će vam trebati za određenu destinaciju. Nemojte zaboraviti provjeriti vremensku prognozu!

2. Operite rublje unaprijed. Međutim šta ako primjetite da ste zaboravili oprati vašu omiljenu majicu? Bez brige, brzi program na našim mašinama za pranje i sušenje će vas spasiti. Neki modeli mašina za pranje su u mogućnosti oprati rublje ne više od 20 minuta.

3. Planirajte vrijeme za pakovanje. Ne odgađajte pakovanje za zadnji trenutak. Umjesto toga, potrošite 10 minuta na pakovanje svaki dan u sedmici prije putovanja. Na ovaj način, pakovanje će biti manje zastrašujuće i više efikasno jer ćete imati dovoljno vremena da odaberete šta ćete ponijeti nego da slučajno ubacujete stvari u vaš kofer pola sata prije polaska.

4. Pakovanje u vreće za vakumiranje. Ukoliko niste neko ko nosi malo stvati, pokušajte pakovanje u vakumirane vreće. Koristite kompresione vakumske vreće i iznenadit ćete se koliko dodatnog prostora ima u vašem koferu.

5. Vrećice sa zip zatvaračem. Ukoliko putujete avionom, vrećice sa zip zatvaranjem za vaše stvari (tečnosti) bi trebale biti osnovna stvar na vašoj listi za pakovanje. Ne samo zbog sigurnosnih provjera na aerodromima, već i zbog toga što će to spriječiti da se tečnost prospe po vašoj odjeći. One mogu dobro poslužiti i za organizaciju manjih stvari, kao što su lijekovi, manji električni uređaji i ostale slične potrepštine.

6. Budite pozitivni. Imajte uvijek na umu da je to početak vašeg odmora. Nemojte dozvoliti da stres pakovanja uništi vaš odmor.


Život je komplikovan. Učinimo održavanje rublja jednostavnim.

Nove Gorenje WaveActive mašine za pranje i sušenje rublja kombinuju novu tehnologiju sa jednostavnim načinom rada i visoku energetsku efikasnost.

Unikatno dizajnirani WaveActive bubanj sa specijalnim 3D valovitim rebrom omekšava vlakna i obezbjeđuje savršeno čisto i suho rublje koje skoro nije potrebno peglati. Tako da možete posvetiti vrijeme stvarima koje su vam zaista važne.

Možda biste željeli pročitati: