Male promjene koje će učiniti da vaš dom izgleda kao nov - Gorenje

Male promjene koje će učiniti da vaš dom izgleda kao nov

KUĆNE OBAVEZE SIMPLIFIED
22.2.2019

Poznat vam je taj uzbudljivi osjećaj novog doma? Kada volite svaki čošak u njemu? Ne morate platiti bogatstvo kako biste preuredili ili kako biste se ponovo zaljubili u svoj dom. Sve što trebate su ove male i za budžet prihvatljive ideje kako bi vaš dom izgledao kao nov.

1. Cvijeće u saksiji. Cvijeće u saksijama ne samo da mijenja izgled prostorija, nego ono također čisti zrak, i čini da vaš dob bude zdravija sredina. Ukoliko niste baš poznati po tome da volite zelenilo, odaberite neke biljke koje je lakše održavati poput ukrasnog kućnog zelenila, aloe ili mirisni ljiljani.

2. Posteljina. Nova posteljina će automatski promijeniti izgled vaše spavaće sobe, bilo da odaberete geometrijske oblike ili neke nježne pastelne tonove.

3. Nova farba. Svjež premaz boje može donijeti ogromnu razliku i ne mora da košta previše. Ne morate čak ni da ofarbate cijeli dom, samo jednu prostoriju ili čak jedan zid može biti dovoljno da unesete novi osjećaj u svoj prostor.

4. Fotografije. Ništa ne donosi osjećaj topline doma kao porodične fotografije. Koristeći slične stilove fotografija (npr. sve crno-bijele fotografije) će učiniti da izgledaju više usaglašene. Ukoliko trebate da uštedite prostor, razmislite o korištenju kolažnih okvira koji omogućavaju da stavite nekoliko fotografija u jedan okvir.

5. Zidne naljepnice su dodatni način kako da osvježite svoje prostorije. Posebno su pogodne za igraonice i dječije sobe, jer se mogu jednostavno skidati i mijenjati novima. Tako kada djeca porastu ili pređu iz faze zanimanja za dinosaurusima, možete ih zamjeniti sa robotima, svemirskim brodovima ili šta god vole.

6. Jastuci i deke. Jastuci i deke su najlakši i najpogodniji način da unesete nove boje u svoj dom. Bez da pominjemo koliko su pri tome udobni!

7. Ukrasi. Ukrasi su najjednostavniji način da promijenite izgled i osjećaj prostorije. Na primjer, nekoliko kuhinjskih krpa, kuhinjskih pribora i stilizirani novi blender će dati novi dašak vašoj kuhinji bez puno ulaganja.

Magično jednostavni, jednostavno lijepi Gorenje  by Ora ïto  kuhinjski aparati
 
Upoznajte novu Gorenje by Ora ïto kolekciju kuhinjskih aparata, dizajniranih prema konceptu Ora-ïto-a nazvanom "simplexity", koji kreira harmoniju između kompleksnosti i funkcionalnosti i jednostavnog korištenja. Dostupna u crnoj ili bijeloj boji, prepoznatljiva po svojoj elegantnosti, minimalističkim karakteristikama, Gorenje by Ora ïto linija kuhinjskih aparata je vizualni dodatak svakoj kuhinji.

Možda biste željeli pročitati: