Šta parna pećnica može uraditi za vas? - Gorenje

Šta parna pećnica može uraditi za vas?

HRANA SIMPLIFIED
22.1.2018

Nesvakidašnja pećnica

Kombinovana parna pećnica svakako nije uobičajna standardna pećnica. Pored očiglednog, kuhanja na pari ili pečenja sa toplim zrakom, ili čak oboje, ona može uraditi još mnogo toga.

Ukoliko imate zgusnut raspored i pripremate jela unaprijed, bit ćete oduševljeni sa činjenicom da podgrijavanje hrane korištenjem pare zadržava i održava sočnost, te čini da okus bude kao da je svježe pripremljena. Para nježno rehidrira jela i vraća im dobar okus.

Odmrzavanje u kombinovnim parnim pećnicama je mnogo brže nego odmrzavanje na sobnoj temperaturi. Hrana će se nježno otopiti bez da izgubi okus ili boju.

Blanširanje povrća ili voća do hrskavog-nježnog okusa traje 1-2 minuta sa parom. Potom, uronite povrće ili voće u hladnu vodu kako biste zaustavili proces kuhanja. Možete zamrznuti hranu ili je koristiti kako više želite.

Možete koristiti ovu pećnicu i za nadolaženje tijesta. Potrebno vrijeme je smanjeno upola zbog pare i ravnomjerne distribucije toplote.

Kombinovane pećnice na paru omogućavaju da dezinficirate flašice za djecu i tegle za džem sigurno i sa lakoćom, bez brige ukoliko ste zaljubljenik u pravilno čuvanje namirnica ili svježi roditelj koji traži mala životna pojednostavljenja.

Dakle, sljedeći put kada budete pekli hljeb ili odmrzavali kokoš ili podgrijavali picu ili dezinficirali dječiju flašicu u toploj vodi, zamislite jedan aparat koji može sve to da uradi - kombinovana parna pećnica.

Osjetljivi izvor zdravlja i okusa: ugradbene parne pećnice

Gorenje kombinovane parne pećnice nude sve u jednom: toplotu, paru i sous-vide. Ukoliko želite da vaša jela budu super ukusna, puna vitamina, minerala i hranjljivih sastojaka, i finom teksturom, ovo je pećnica za vas.

Možda biste željeli pročitati: