Zamrznuto, a ne polovično zamrznuto - Gorenje

KUĆNE OBAVEZE SIMPLIFIED
1.5.2018

Zamrznuto, a ne polovično zamrznuto

Zamrzavanje hrane je iznenađujuće jednostavno:
1. Zamrzavajte svježe voće i povrće na vrhuncu sazrijevanja. To je način da zadrže sve minerale, okus, boju, izgled, a u nekim slučajevima čak su i zdravije nego svježa hrana koja gubi svoju svježinu, okus, vitamine i minerale dok čekate da ih upotrijebite.
2. Niste sigurni? Neophodno isprobajte. Hrana i jela spremna za jelo bi se uvijek trebala zamrznuti na način koji odgovara porciji jednog obroka. Na taj način vaša omiljena hrana će biti jednostavno dostupna tokom cijele godine, i moći ćete da pripremite svoje zdrave obroke još brže.
3. Uredno organizirano i sređeno. Izbjegavajte "frostracije" prilikom tražeja po ladicama dok se vaše ruke mrznu! Hrana bi se trebala pravilno pakovati, uredno označiti i pohraniti u zamrzivačkim ladicama.  Na ovaj način ćete uvijek znati gdje se šta nalazi i koliko je već dugo tu.
4. Štedite energiju koju ulažete u zamorno čišćenje zamrzivača. Umjesto toga investirajte u novije modele sa NoFrost tehnologijom, koji sadrže efikasno kruženje hladnog zraka kako bi se odstranila vlaga iz zamrzivača. To sprječava formiranje leda na zidovima zamrzivača i akumulacije leda ili mraza na namirnicama. Čišćenje zamrzivača će postati "hladna" uspomena i nepotrebna obaveza iz prošlosti.
5. Zamrznuta hrana, zamrznuti troškovi! Zamrznuta hrana zadržava svoju formu, izgled, ukus, vitamine i minerale, ali također i zamrzava vaše troškove! Možete dvostruko uštedjeti! Prvo, uštedom na troškovima kupovanja svježih (van sezonskih) namirnica i kao drugo, uštedama na troškovima električne energije korištenjem novijeg kombinovanog frižidera sa NoFrost tehnologijom koji radi efikasnije, zamrzava brže i troši manje energije od starih modela.

No frost, no problems: bez "frostracije" sa NoFrost kombinovanim frižiderima

Za još jednostavnije zamrzavanje namirnica, isprobajte Gorenje NoFrost kombinovane frižidere. Tehnologija NoFrost sprječava nakupljanje mraza na namirnicama i nakupljanje leda na zidovima zamrzivača, također hrana zadržava isti oblik u kojem je bila i pohranjena.

Sve to olakšava pronalazak stvari u zamrzivaču, kada ih budete tražili, dok hrana zadržava svoj kvalitet, boju i aromu, a istovremeno koristite sav raspoloživi prostor.

Možda biste željeli pročitati