3 aktivnosti sa ledom za djecu - Gorenje
zatvori
...

3 aktivnosti sa ledom za djecu

PORODICA SIMPLIFIED
28.5.2017
Aktivnosti sa ledom su savršen način da zabavite vašu djecu i da ih rashladite tokom toplih ljetnih mjeseci. Evo nekoliko jednostavnih aktivnosti koje će obožavati. Najbolje od svega je što sve što trebate već imate u vašoj kuhinji!

1. Zidanje sa ledom. Pripremite veliku količinu kocki leda u različitim oblicima. Pospite tanak sloj soli na pleh za pečenje i pustite dijete da napravi prvi sloj svoje građevine. Nakon toga, pospite sol na prvi sloj, i odmah dodajte i drugi red i tako ponavljajte koliko bude potrebno. Ukoliko se slojevi ne lijepe, zamrznite skulpturu u zamrzivaču nekoliko minuta poslije svakog sloja.

2. Farbanje leda. Uspite nekoliko centimetara vode u plastičnu posudu i zamrznite je. Kada je zamrznuta, izvadite blok leda na tanjir i pustite djecu da oboje led vodenim bojama. Oni će naprosto obožavati vidjeti kako se boje miješaju kada led počne da se topi.

3. Lov na trofeje. Zamrznite neku manju igračku (naprimjer dinosaurs je idealan za ovu igru) u velikoj plastičnoj posudi. Možete to raditi i u više slojeva, tako da su igračke ravnomijerno distribuirane u blokovima leda. Uzmite malo soli, alate i tople vode i pustite djeci da otkriju i oslobode igračke.

No frost, no problems: bez ‘’frostracije’’ sa NoFrost kombinovanim frižiderima i zamrzivačima

Za još jednostavnije zamrzavanje hrane, isprobajte Gorenje NoFrost kombinovane frižidere i zamrzivače. Tehnologija NoFrost ne samo da sprječava nakupljanje mraza na hrani i nakupljanje leda na zidovimma zamrzivača, ona održava hranu u obliku u kakvom je bila prije zamrzavanja.

Ovo olakšava pronalazak namirnica kada ih budete tražili, a hrani omogućava da zadrži kvalitet, boju i aromu, dok maksimalno koristite raspoloživi prostor. Kombinacija intenzivnog kruženja zraka i odstranjivanje vlažnosti vas pošteđuje muke i potrebe da odmrzavate i čistite naslage leda.

Možda biste željeli pročitati