4 jednostavne ideje za male kuharske šefove - Gorenje

4 jednostavne ideje za male kuharske šefove

PORODICA SIMPLIFIED
18.10.2018
Kuhanje sa djecom može biti zabavna aktivost koja će vas dodatno povezati sa njima. Oni vole da pomažu odraslima i veoma su ponosni na svoje vlastite kreacije, zato se pobrinite da ih obaspete komplimentima. Ne zaboravite da im progledate to što će kuhinju ostaviti u neredu.

Keksi. Ništa ne stvara pozitivnu atmosferu kao pečenje keksa. Zamolite svoje male kuharske šefove da vam pospu brašno, dodaju šećer ili neki drugi sastojak ili da umijese tijesto. Potom im dozvolite da odaberu oblik kalupa za kekse: srce, zvijezde ili dinosaurus? Težak odabir!

Pica. Djeca obožavaju picu. Počnite tako što ćete sastaviti listu za kupovinu potrebnih sastojaka i obavite kupovinu zajedno. Kod kuće, dozvolite da djeca razviju tijesto i premažu ga sa paradajz sosom i sirom. Vaši mali kuharski šefovi će biti ispunjeni ponosom kada se rezultati njihovog rada posluže na stol.

Smutiji. Ukoliko vaši najmlađi članovi porodice imaju poteškoću prilikom ranog ustajanja iz kreveta, a vole da pomažu u kuhinji, smutij je baš prava stvar. Postavite sve sastojke na radnu površinu u kuhinji. Potom dopustite djeci da stave sve sastojke u blender i da izmiksaju sastojke u smuti. Razbudit će se u čas vremena.
Salata i drugi sastojci za salate. Iako bi najrađe preskočili ovu obavezu i rado probali salatu, mnoga djeca vole da operu povrće i pomognu u pripremi. Ohrabrite ih da vam pomognu u kidanju listova salate i da ih operu. Za one najhrabrije, dajte im kuhinjski nož i naučite ih kako da isijeku ukusno povrće.

Vlastita tvornica savršenih okusa: ugradbene pećnice

HomeMade oblik
Karakteristična zaobljeni oblik je jedna od najkorisnijih karakteristika Gorenje pećnica. Inspirisane tradicionalnim pećima na drva, one omogućavaju nesmetano kružno kretanje vrućeg zraka. Pošto se hrana ravnomjerno zagrijava sa svih strana, hrana je uvijek savršeno zapečena: hrskava izvana i sočna iznutra.

Možda biste željeli pročitati: