Božićni duh dolazi za sve one koji se spremaju za Božić - Gorenje

Božićni duh dolazi za sve one koji se spremaju za Božić

PORODICA SIMPLIFIED
9.12.2020
Uvijek je dobro planirati aranžmane za praznike, kako bi izbjegli nepotrebno živciranje. Evo i nekoliko savjeta kako da pripremite svoj dom za praznike kako bi praznični duh došao i prije Božića.
 
Najčešći razlog zašto pred Božićno čišćenje doma se odvija u atmosferi žurbe i nervoze je dugo odgađanje prije kretanja u akciju. Zbog toga, vrijedi osmisliti plan unaprijed koji će olakšati cjelokupni proces i pobrinuti se da ni jedan od ovih koraka (i uglova) ne bude zaboravljen. Pošto praznici okupljaju ljude, jedino ispravno je da svi budu uključeni u praznično čišćenje.
 
Praznično čišćenje: napravite prostor
 
Iako se može ispostaviti da prva faza čišćenja može uzeti najviše vremena ona će vam omogućiti da se riješite nepotrebnih stvari i da uštedite na prostoru. Odstranite sve predmete koji čine vaš dom da izgleda kao vizuelni haos. Ne zaboravite da očistite ormare, odjeću, ostave - zasigurno da postoje predmeti koje vaša porodica više neće trebati - i tako napravite prostor za nove stvari.
Nakon što završite sa ovim zadatkom, nastavite sa skidanjem zavjesa i čišćenjem namještaja i tepiha. Na ovaj način ćete odstraniti većinu prašine i vaš dom će dobiti na prostoru i svježini. Naredni korak je da operete prozore i podove i odstranite prljavštinu sa zidova ili ukrasa. Potom možete postaviti nekoliko radosnih Božićnih ukrasa i uživati u njima. Vaša djeca vam mogu pomoći oko svih ovih zadataka - čišćenja i uređivanja, samo im je potrebna prava motivacija (pomoć: slatkiši).
 
Ruka pomoći je uvijek dobrodošla. U ovom slučaju, to može biti u formi Gorenje usisivača. Možete se osloniti na svevremenski klasični model sa moćnom usisnom snagom ili isprobati novi bežićni model koji će vam omogućiti izuzetnu fleksibilnost. Također možete pronaći parne čistaće koji se mogu koristiti bilo kada i bilo gdje jer nije potrebna destilovana voda; uspite običnu vodu i to će biti to. Sama para, bez hemijskih sredstava koji bi se u suprotnom koristila u domaćinstvu, može pomoći u odstranjivanju svih zaprljanja. I to nije sve: para će također eliminisati grinje, bakterije, i ostale alergene, bez oštećivanja površina koje čistite.

Magija koja se dešava u kuhinji

Kako biste uživali u pripremi i konzumiranju praznične hrane kuhinja mora biti u savršenom stanju. Kao i u ostalim prostorijama, čišćenje počinje sa slaganjem sadržaja na policama i u kredencu. Potom ih obrišite rastvorom vode i deterdženta za pranje posuđa. Vaša će mašina za pranje posuđa možda raditi i prekovremeno dan ili dva kako biste oprali sve tanjire, čaše, srebreno posuđe, pribor za jelo i sl.

Sljedeći zahtjevni korak je temeljito čišćenje frižidera, pećnice i mikrovalne pećnice. Ukoliko niste ljubitelj široko rasprostranjenih sredstava sa hemikalijama možete isprobati neke od oprobanih i dokazanih proizvoda za čišćenje u kući. Voda sa ocatom jednostavno odstranjuje sve masnoće i zakorjele mrlje koje nastaju tokom kuhanja. Uklonite zapeklu prljavštinu na dnu vaše pećnice sa sodom birkabonom. Soda bikarbona je također dobra za čišćenje frižidera. Nakon što izvadite namirnice i otopite frižider, obrišite mrvice i fleke od hrane, a potom pospite prašak preko osušenih naslaga. Nakon što uklonite ovu vrstu zaprljanja, obrišite unutrašnjost frižidera sa spužvom natopljenom u deterdžent za pranje posuđa i posušite poslije toga.

Ukoliko nemate frižider sa jonizatorom da absorbuje neprijatne mirise, dobra ideja je da postavite tanjir sa manjom količinom sode bikarbone u frižider.

Naredni korak je da očistite spoljašne površine namještaja, kuhinjske radne površine, pločice, i prostor oko sudopera. Za prednje ručke i ručke na kredencima, gdje se veoma često skupljaju prljavština i masnoća, možete koristiti tečni deterdžent za posuđe koji neće oštetiti njihovu strukturu. Kako biste izbjegli grebanje laminiranih ili lakiranih premaza, koristite mekanu stranu spužvice ili pamučnu krpu. Čišćenje sudopera i slavina zahtijeva sličan nivo opreza. Vidljive tragove kamenca koji se pojavljuju na površini mogu se očistiti sa mlakom vodom pomiješanom sa sredstvom za čišćenje. U slučaju, kada je nakupljeni kamenac tvrd za uklanjanje koristite gazu potopljenu u sirće i ostavite je na zaprljanim dijelovima jedan ili dva sata - to će vam pomoći da uklonite naslage.

Božićno čišćenje je svakako zadatak koji zahtijeva puno vremena - svidjelo se to nama ili ne. Međutim, ali isplati se pozabaviti time ranije, prije nego bude kasno, kako bi osigurali da budemo u dobrom raspoloženju kod kuće prije Božića.

Miris svježe pečenih poslastica

Naravno, ne bi smjelo nedostajati zajednički pripremljenih kuhinjskih poslastica tokom praznika. Pripremanje ukusne tople čokolade, toplih napitaka sa začinima Božića, pečenih keksića za Deda mraza, i pripremanje ostalih prazničnih deserta koji će sviju učiniti sretnim. Domaće spremljene poslastice mogu biti i savršen praznični poklon.

Izgledajte lijepo i osjećajte se još ljepše

Zadnji dio pripremanja za Božićni duh je da uživate u njemu. Ali kako biste to i uradili, trebate se osjećati posebno. Način kako ćete se obući je važan dio svega. Nakon čišćenja, usisavanja, pranja i sušenja rublja, peglanja, i slaganja, vrijeme je da obućete svoju omiljenu ili najbolju odjevnu kombinaciju kako biste izgledali najbolje moguće. Radost zbog toga će doći sama po sebi.

Čak i neke nesretne mrlje ne mogu pokvariti Božićni duh, posebno ako posjedujete Gorenje WaveActive mašine za pranje rublja. Ove mašine za pranje rublja koriste jedinstvenu IonTech tehnologiju kako bi se suočile i sa najtvrdokornijim mrljama uz najnježniji pristup. Korištenjem snage prirodnog procesa jonizacije omogućit će najbolje rezultate pranja bez visokih temperatura, dodatnih hemikalija, omekšivača ili drugih iritirajućih sredstava, te time sprječava nakupljanje kamenca, što produžava životni vijek mašini. Na ovaj način ćete moći svoje vrijeme posvetiti drugim važnijim stvarima u životu.

Uživajte u praznicima.

 

Gorenje WaveActive mašine za pranje rublja su napravljene da obave sav prljavi posao na efikasan, jednostavan i ekološki prihvatljiv način.

WaveActive karakteristike pranja donose sljedeće savremene tehnologije pranja:

  • Jedinstveno dizajnirani bubanj sa specijalnim valovitim 3D rebrima za najnježniji tretman tkanina
  • IonTech koji koristi snagu jona, i time obezbheđuje optimalne rezultate pranja
  • SteamTech koji efikasno natapa i razgrađuje zaprljanja

Možda biste željeli pročitati: